Giresunspor'un Türkiye 1. Ligi'nde oynadığı zamanlarda 10 yaşlarında olduğunu hatırlayan ve maçlarını izlemeye gittiği yıllardan not düşen yeşil-beyazlı ekibin eski futbolcusu ve spor yorumcusu Hulusi Güngör, gazetemize konuştu. “Büyük takımlar listesinde olan Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray gibi takımları izlerdim” diyen Güngör, “O günlere tanıklık ettim. Aradan 44 yıl geçti Giresunspor o seviyelere çıkamadı. Şimdilerde Hakan Karaahmet ve yönetimi 44 yıl sonra bir ilki gerçekleştirdi. Burada özellikle kendilerine teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Bu hakikaten kayda değer bir başarı. Giresunlulara bu güzel duyguyu yaşattıkları için kutluyorum” ifadelerini kullandı.

SPONSORLUK ÇAĞRISI YAPTI

Süper Lig yolunda Giresun dahil 20 takım bulunduğunu ancak Giresunspor'un sonradan dahil olmasına rağmen göğüs reklamının bulunmadığını hatırlatan Güngör diğer sponsorlara teşekkür etti. Hulusi Güngör bu konudaki görüşlerini: “Bu soruyu yıllardır ekranlarda ben de sordum. Giresunspor'un sportif finansal açıdan kuvvetli olması için neler yapılması gerektiğini milletvekillerine, siyasilere, iş insanlarına defalarca sordum, söyledim. Bu arada Nurettin Canikli'ye de büyük katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Giresunspor'u yakından takip ediyorum. Şöyle bir gerçek var; nüfus cüzdanında Giresun yazan herkes Giresunludur. Bu memlekete sahip çıkmamız gerekiyor imkan nispetinde. Milletvekilleri,  belediye başkanları, iş insanları ve ticaretle uğraşan insanlar Giresunspor'un yanında olmalı. Artık Giresunspor diğer büyük takımları seyrediyor. Herkesin sahip çıkması kucak açması lazım. Yönetimi beğenirsin veya beğenmezsin orası tartışılır bir konu. Önemli olan destek olmak köstek olmak değil” şeklinde konuştu.

TARAFTARA DA MESAJI VARDI

Yıllar öncesinden Giresunspor'un futbolcusu olan ve sonrasında televizyon programlarında spor yorumculuğu yapan Hulusi Güngör, ayrıca taraftara da mesaj gönderdi. Bu konudaki görüşlerini belirtirken, “Taraftarlar karamsar olmasınlar” diyen Güngör devamında: “Bir büyükleri bir abileri olarak 62 yaşında bir insanım. Bu camianın içine hayatımı verdim karamsar olmasınlar. İlerleyen günlerde veya haftalarda daha güzel konuşacağım. Onlar diyecekler ki: (Hulusi abi haklıymış.’ Ben Giresunspor'dan umutluyum” sözleri ile noktaladı.

RÖPORTAJ: SEDAT KARAKAYA

Editör: TE Bilisim