SPONSPORLAR ÇEKİNİYOR

Süper Lig ekiplerinden Giresunspor’da Basın Sözcüsü Ferhat Karademir gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kulübün borcunun 160 Milyon Türk Lirası olduğunu açıklayan Karademir, buna rağmen borcun döviz bazından 2 yıl öncesiyle aynı durumda olduğunu söyledi. Siyasetin Giresunspor’un üzerinden elini çekmesi gerektiğini cümlelerine ekleyen Karademir, siyasetten gelen açıklamalar nedeniyle çok zor sponsorluk anlaşmaları imzaladıklarını ve zarar gördüklerini ifade etti. Karademir, “Siyasetin Giresunspor’dan uzak kalması beklentisi içerisindeyiz. Sponsorlarımız çekiniyor” dedi.

HALKIN TAKIMI

Giresunspor’un halkın takımı olduğunu ifade eden Karademir, “Giresunspor’un kıt kaynaklarını doğru kullanmak açısından büyük bir başarı içerisindeyiz. Çok büyük kaynaklarımız yok. Genel kurulda borcun açıklanmadığı tartışmaları ortaya çıkmıştı. Genel kurulun olduğu gün yağış nedeniyle kısa kesmek zorunda kalıp borcu açıklayamamıştık. Ancak genel kurul kayıtlarımızda bu borç yer alıyor. Giresunspor’un şu anda 160 Milyon TL civarında borcu bulunmaktadır. 160 Milyon TL döviz bazından bakıldığı zaman 8 Milyon 500 Euro gibi bir rakama tekabül ediyor.

DESTEKSİZLİKLER YAŞADIK

Bu borç döviz bazında bakıldığında 2 seneki önceki borçla eş değerdir. Göreve ilk geldiğimiz Aralık ayında kulübü devraldığımızda kulübün 41 tane sözleşmeli oyuncusu vardı. Bu oyuncular bizim geçen yılımızda olduğu gibi U19 oyuncularımız değildi. 2018 yılında kulübün kapısından içeri girdiğimde belli bir süre destek gördükten sonra desteksizlikler yaşadık. Kulübümüzün 160 Milyon TL borcu var biz bu 160 Milyon TL’nin 20 Milyon TL’sini söylemek istemedik. Çünkü bu 20 Milyon TL yönetici alacağıdır. Bu 20 Milyon TL içerisinde benim, başkanın ve diğer yönetici arkadaşların sağladığı kaynaklar var.

GELİRLERE TEMLİK KOYULDU

Tüzüğümüzde kendi getirdiğimiz bir tüzüğümüz var yönetici alacaklarına temlik konulmayacağına dair. Bunu açıklamak istememiştik. 160 Milyon TL’nin yine yaklaşık 20 Milyon TL’si vergi borcu. Bu vergi borcu da Türkiye’de federasyon gelirlerine temlik koyulan tek kulüp Giresunspor’dur. Giresunspor’u siyasetten uzak, siyasetin üzerinde herkesi bir arada tutan birlikte bir toplumsal hareket içerisinde olan bir kulüp haline getirmek istiyoruz. 8-10 Milyon TL civarında da bir sigorta borcumuz var. Bu borçlar kulüplerimizin ödeyemediği borçlar” ifadelerine yer verdi.

AYAKTA TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ

Şehrin ileri gelenlerinden destek göremediklerini belirten Karademir, “Birçok il takımında valisi, belediye başkanları, kaymakamı takımlarının yanında oluyor. Biz bunlar birçok il takımında görüyoruz. Kulübün neye ihtiyacı varsa ellerinden geldiğince bunu tamamlayamaya çalışıyorlar. Biz Giresunspor olarak bunu hiç görmedik. Neye ihtiyacımız olduğu ve ne ile sıkıntı yaşadığımız bize hiç sorulmuyor. Sadece dışarıdan söylemler var. Biz bu kadar kıt kaynaklar içerisinde en üst ligde takımımızı ayakta tutmaya çalışıyoruz.

UZAKLAŞMA SÖZ KONUSU

Şehrimizde sebebini bilmediğimiz şekilde uzaklaşma söz konusu. Bazı gazete veya haber ajanslarında kötüleme ve iftira bazında olan haberleri görüyoruz. Bu haberler şahsımıza da geliyor ancak bu bize zarar vermiyor. Bu Giresunspor’a zarar veriyor. Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürü’yle alakalı olarak 3 yıldır şikayet ediyoruz. 3 yıldır kulübümüzle bağı kopuk. Giresunspor’un tesisiyle ilgili bir problemimiz var. Bu tesisin projesini kendimiz yaptık. Gençlik ve Spor Bakanlığı birçok ilde kulüplere yardım ediyor. Giresun İl Müdürünün geçen günlerde ‘Tesisi yapmak zorunluluğumuz yok’ diye bir ifadesi olmuş.

GENÇ AĞIRLIKLI KADRO

Bizim bu tesisi yapacak bütçemiz maalesef yok. Kendilerinden tesis talebimiz var ve Giresunspor’un da bu tesise acil bir şekilde ihtiyacı var. Her yerde altyapı diyoruz ancak tesis olmadığı zaman siz altyapı yetiştiremezsiniz. 12-13 yaşındaki bir çocuğu alıp bizim profesyonel yapmamız gerekiyor. Bu süreci birlikte yaşamamız gerekirken destek görmeden Giresun’dan oyuncu zor yetişir. Yaklaşık 22-23 Milyon TL civarında bir transfer tahtası borcumuz var. Günü geldiğinde transfer tahtamız açılacak. Genç ağırlıklı bir kamp kadromuz var. Giresunspor’un geleceği bu şekilde kurtulacak” dedi.

Editör: TE Bilisim