Giresunspor Kulüp Başkanı Hakan Karaahmet, düzenlediği basın toplantısında yeşil beyazlı camiada yaşanan son gelişmeler hakkında önemli açıklamalar yaptı. “Gerçekleri açıklamak için karşınızdayım” diyerek sözlerine başlayan Karaahmet; “Gerçekleri konuşmak bazen ağır gelebiliyor ama Giresunspor’da hiç bir şeyin de gizli kalmaması gerekiyor. Çünkü Giresunspor tüm Giresun’u temsil ediyor ve gerçekleri herkesin bilme hakkı var. Giresunspor’un şuanda ligde iyi bir yerde olduğunu düşünüyorum. Çok karakterli, onurlu, fedakar bir takımımız var, iyi bir teknik heyetle çalışıyoruz, çok memnunuz. Daha da iyi olacağını düşünüyoruz. Bu konuda takımıma teşekkür ediyorum, teknik heyetimize de teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
 
Karaahmet, “Giresunspor Giresun için bir yaşam biçimi bunu anlatmaya gerek yok. Giresunspor’dan istenen sportif başarıların gelebilmesi için birlik beraberlik çok önemli. Rakiplerimizin aylık 800 bin TL’lik, 1 milyonluk kalıcı gelirlerini öğrendikçe üzülüyorum. Bunu düzeltmek ve talep etmekte bizim görevimiz diye düşünüyorum, bunu görmezden gelenleri, duymazdan gelenleri, kör sağır rolü yapanları görüyoruz, vermeyenler utansın diyorum artık çünkü yoruldum. İşadamlarımız duymamazlıktan geliyor, bu onların sorunu, bu şehre borcu olanların bu borçlarını ödemek istememesini üzülerek, yaşayarak görüyoruz. Destek yapanlardan Allah razı olsun, yapmayanlar utansın diyorum.” dedi.
 
Karaahmet; “Bugün itibariyle borçlarla ilgili tabloda son finansal durum tespit raporumuz var. Bu yeminli mali müşavir raporudur. Rapordaki borç miktarıyla kongrede açıklanan borç arasında ciddi bir fark var. Bir buçuk seneyi denetlediler ve bize bir rapor sundular. Temlik var ve bu temliğin eski başkan Sacit Ali Eren tarafından kaldırılmasını istiyoruz. Önceki gün akşam Mustafa Bozbağ’ın açıklamasını gördüm. Biz bizden önceki dönemi incelettik, ondan önceki dönemi inceletmek o dönemki başkanın ve yönetimin sorumluluğudur. Mustafa Bozbağ dönemi iki defa ibra edilmiş, o dönem kapandı ama sen temlik koyarak Giresunspor’un önünü kapatamazsın, şahitler üzerinde bize ifade ettiklerinle ortaya çıkan tablo çok farklı, biz diyoruz ki kulübün önünü aç, kimse kulübün önünü kapatmamalı. Ali başkanın kulübün önündeki temliğini kaldırması gerekiyor.
 
Editör: TE Bilisim