Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran, kaleci Gökhan ve tecrübeli sol bek İsmail Köybaşı için görüşlerini paylaştı. Transferde 4 büyüklerle adı anılan Rizeli genç oyuncu Barış Alper Yılmaz için ise, “Rizespor’un kumar oynama lüksü yok!” dedi. Kıran, “İsmail Köybaşı İspanya’da. Geldiğinde kendisi ile görüşeceğim. Büyük bir ihtimalle yüzde 99 kendisi ile devam edeceğiz. İsmail çok karakterli, çok iyi bir futbolcu. İsmail ile yolumuza devam edeceğiz. Görüştüğümüz genç isimler var. Kadromuzda da genç isimler var, mesela Mithat. Onu da kampa getireceğiz. Sağ ve sol beke oyuncu bakıyoruz. Sol beke baktığımız oyuncu genç bir oyuncu ve kiralık olarak alacağız. Büyük bir ihtimalle de Milli takıma oyuncu yetiştireceğiz. Keşke sol beke alacağımız genç oyuncuyu bonservisi ile alsak ama kulübü kiralık olarak bize verecek.

Keçiorengücü’nde forma giyen Rizeli Barış Alper Yılmaz’a teklif yaptık, kulübü bizden 3 milyon avro bonservis bedeli istedi. Rizespor’un o yaşta ki bir oyuncuya 3 milyon avro ödeyerek kumar oynama gibi bir lüksü yok. Çok iyi bir oyuncu ama. Başkanı Oflu bize biraz daha indirimli fiyat söyledi. Futbolcunun yüzde 25’i de Ankara Demirspor’un. Bu futbolcu bizim gündemimizden çıktı. Kaleci Gökhan ile görüştüm. Bu oyuncuya resmi bir teklif yok. Gökhan ile 2 yıllık daha yeni bir sözleşme uzatacağız. Kendisi sağ olsun, 10 numara karakterli bir oyuncu. Belli bir zamana geldiği zaman uçar. Şu ana kadar resmi bir teklif yok. Bana göre Türkiye liglerinde oynayan en iyi 3 kaleciden birisi” ifadelerini kullandı.

FAHRİ’YE KİMSE AVANTA VEREMEZ!

Çaykur Rizespor sportif direktörlük görevine getirilen Fahri Tatan için önemli cümleler kullanan Başkan Tahir Kıran; “Fahri, memleketinin takımında kendisini ispat etmek zorunda” dedi.  Kıran, “Fahri Tatan’dan ben bahsetmeyeceğim. Fahri Tatan kendi kendini ispat etmek zorunda. Fahri çok önemli bir göreve soyundu. Rize’ye her şeyini verecek. Rize onun memleketi. Gece gündüz uyumuyor. Fahri Tatan’ın ciddi anlamda başarılı olacağına inanıyorum. İnanmasam zaten bu görevi ona vermezdim. Fahri Tatan’ın para ile pulla işi olmaz. Bu ilerde çok para pul, avantalar dönüyor ama Fahri’ye kimse avanta veremez, alamaz. Fahri benim elimde büyüdü, zaman zaman hatalar yapmış olabilir. Fahri geçmişte her şeyi yaşadı, tecrübe etti, kazıkları yedi, artık daha kazık yemez. Fahri’ye ben çok güveniyorum, inanıyorum. Rize onun için son şans. Yabancı dili var, burada yaptığı başarılarla yarın öbür gün bir bakarsınız Avrupa’da bir kulüpte görev alır” ifadelerini kullandı.

“ALTYAPIDA ARTIK AHBAP ÇAVUŞ İLİŞKİSİ OLMAYACAK”

Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran Altyapı ’da yaşanacak olan değişimi anlattı. Kıran, “Altyapı ile ilgili birçok kişilerle görüşüyorum. Buraya bir adam koymayı düşünüyorum ama o doğru adamı bulamadım. Birkaç isim var. Rizespor’da artık bu işler ahbap çavuş ilişkisi ile olmayacak. Ciddi anlamda profesyonel olacak. İşini yapan duracak, işini yapmayan çay toplamaya gidecek. Yabancıdan yana değilim. Beşiktaş’ta yıllar önce Serpil Hamdi Tüzün diye bir hocamız vardı. Senelerce Türk futboluna futbolcu yetiştirdi. Ben böyle bir adamın peşindeyim. Hedefi A takımın hocasını kovsunlar da ben oraya nasıl kapağı atarım olmayacak” dedi.

ALİHAN TELATAR

Editör: TE Bilisim