KULÜBÜN VARLIĞI BİLE MJUTLU ETMELİ

2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden temsilcilerimizden Gümüşhanespor’da Başkan Vahit Olgun, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 15 yıldır Gümüşhanespor’un tüm maçlarına gitmek için gayret gösterdiklerini ifade eden Olgun, “Gümüşhanespor bizim olmazsa olmazımızdır. Bugünde kulüp başkanı olarak takımımızın yanındayız. Bizim başladığımız noktayı hiç kimsenin unutmaması gerekiyor.  Gelinen süreç iyi değerlendirilerek eleştiriler yapılmalıdır. Skora bakarak yorumlamak futbolda daha yaygındır. Bugün bakıldığında Gümüşhanespor’un varlığı bile, tüm hemşerilerimizi mutlu etmesi gerekiyor.” dedi.
 
HAKSIZLIKLA KARŞI KARŞIYAYIZ

Kulübün kapısını yeniden açtıklarını ve teknik ekibi belirledikten sonra oyuncu grubunu ve personelini camiaya kazandırdıklarını ifade eden Olgun, “Son bir hafta içerisinde yaşanan bazı olaylar beni çok üzdü. İstediğimiz sportif başarı gelmiyor. Gümüşhanespor’un transfer yasağı vardı. Bilindiği üzere bu yasağı kaldırdık. Yasağı açarken de SGK ve Maliye borcunun sorun olmayacağı belirtilmişti. Bizlerde kulüpten alacaklı olan oyuncularla uzlaşarak transfer yasağını kaldırdık. Yeni transferlerimizin ise lisanslarını çıkarttık. Ligde birkaç hafta geçtikten sonra SGK ve Maliye borçlarını sebep göstererek 3 puanlarının silindi. Bu durum tamamen çifte standarttır. Bir haksızlıkla karşı karşıyayız. Kabul edilebilir bir durum değil. Gümüşhane halkına karşı yapılmış bir haksızlıktır.
 
GEÇMİŞTEN KAYNAKLI SORUNLAR YAŞADIK

Bu puan silme cezasının kendilerinin ihmallerinden kaynaklı olmadığını ifade eden Olgun, “Geçmişten kaynaklı sorunlardan dolayı bu sorun yaşandı. Geçmişe dönük tüm sorunlar bizi sıkıntıya sokuyor. Biz federasyondan bir lira katkı almadık. Geçen ay  federasyondan 200 bin TL bir ödeme oldu, bunun miktarın ise 100 bini SGK’yı kesildi. Kalan 100 bin lirası ise bizden önce kullanılan krediye kesildi. Bu sorunları biliyoruz ve tüm yönetimdeki arkadaşlarımızla sorunları aşmak için neler yapılabilir bunu konuşuyoruz. Gümüşhanespor’un sportif başarısı sezonluk, yönetimsel başarısı ise kulübün ve şehrin önünü açacaktır.” ifadelerine yer verdi.
 
TAKIM İYİ YERLERE GELECEKSE ENGEL OLMAYIZ

Konuşmasına geçtiğimiz günlerde yapılan bir paylaşım ile alakalı görüşlerini belirterek devam eden Olgun, “Gümüşhaneli bir hemşerimiz bir parti kurmuş,  Gümüşhanespor sahipsizken hiç ortaya çıkmamış. Kulübe sahip çıkılmışken ve şehrimize yaptığımız birçok projeyle ilgili teşekkür etmemiş. Geçen hafta ise mesleği küçük düşürüp, ne oldu zabıta müdürü takımı kurtaramadın mı diye paylaşımlar bulunmuş. Eğer takımı daha iyi yerlere getireceksen biz engel değiliz.” şeklinde konuştu.
 
SMS KAMPANYASI BAŞLATACAĞIZ

Kulübe 3 milyona yakın ödeme yaptıklarının altını çizen Olgun, “Bir lirasını talep edersek namerdiz. Buyur gel kulübü ileri götür. Geçmiş dönemdeki borçlar sebebiyle kulübün hesaplarına temlik konmuş durumda. Kasaya giren tüm paralar borçlara gidiyor. Bu nedenle kulübün şirketleşmesi ile ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Cep telefonları operatörleri ile son aşamaya gelindi. Ay sonuna kadar kulübe destek amaçlı SMS kampanyası başlatacağız. Bunun yanında 29.000 taraftara 29.000 forma kampanyası düzenleyeceğiz. Gümüşhanespor tüm Gümüşhanelilerin. Hep birlikte kulübü hak ettiği yere getireceğiz.” dedi.
 
Editör: TE Bilisim