CORNELIUS PAZARLIĞI!

Önümüzdeki sezon için transferde özellikle hücum hattına öncelik veren Trabzonspor, aradığı golcüyü İtalya’da buluştu. Bonservisi Atalanta’da olan ve Parma’da satın alma opsiyonu ile kiralık olarak forma giyen 28 yaşındaki Danimarkalı golcü Andreas Cornelius’u gündemine alan Bordo-Mavili ekip, transfer için İtalya’ya heyet göndermişti. İtalya Seri A’ya veda eden Parma’nın Cornelius için 7 Milyon Euro’luk satın alma opsiyonunu kullanmayı düşünmediği öğrenildi.

Bunu fırsata çevirmek isteyen Bordo-Mavililer, 1.93’lük Danimarkalı golcüyü renklerine bağlama adına harekete geçti. Teknik direktör Abdullah Avcı’nın da ısrarla istediği Cornelius için Atalanta Kulübü ile pazarlıklar devam ediyor. Trabzonspor, opsiyonlu kiralama veya uzun vadeli bir ödeme planıyla bonservis sorununu çözmeye çalışıyor. Öncelikli plan, Vitor Hugo transferinde olduğu gibi yıllara bölünecek eşit taksitler halinde Cornelius’un tapusunu almak. Cornelius’a ‘Yeni Sörloth’ gözüyle bakılıyor.

SOARES SÜRE İSTEDİ

Trabzonspor’un forvet transferi için listesinde yer alan Brezilyalı oyuncu Tiquinho Soares için girişimler sürüyor. Bonservis sorunu bulunmayan Sambacı golcüye teklifini yapan Bordo-Mavililer, Soares’ten cevap bekliyor. Brezilyalı yıldızla ülkesinden ilgilenen takımlar var ancak önerilen rakamlar beklentinin altında. Bunun üzerine rotayı Portekiz’e çeviren Tiquinho’nun menajeri, burada bazı ekiplerle temas halinde. Tiquinho, tüm teklifleri değerlendirdikten sonra karar verecek.

SOL BEKE YENİ ADAY

Transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor’un sol bek mevkisi için listesine yeni bir ismin eklendiği öğrenildi. Daha önce Fransa 2.Lig ekibi Le Havre’de forma giyen Milli oyuncu Umut Meraş’ı gündemine alan Trabzonspor, Crystal Palace’tan Patrick van Aanholt ve Leeds United’ten de Ezgjan Alioski ile ilgileniyordu. Bordo-Mavililerin son olarak Aston Villa’da forma giyen 32 yaşındaki Galli sol bek Neil Taylor’u gündemine aldı.

Süper Lig ekibi Başakşehir’in de ilgilendiği Taylor’un Haziran’da Aston Villa ile sözleşmesi sona eriyor.  Ancak yaş ve performans olarak Taylor’un istatistikleri Bordo-Mavilileri çok fazla tatmin etmedi. Bu sezon ligde 3 maçta forma giyebilen Taylor’un transferi halinde nasıl bir katkı yapacağı tartışma konusu oldu. Bu arada Bordo-Mavili ekip, sağ bek transferi için Roma’dan ayrılacak olan 31 yaşındaki Brezilyalı oyuncu Bruno Peres ile ön protokol imzalamıştı.

Editör: TE Bilisim