Gençlik ve Spor Bakanlığınca büyük önem verilen projelerden biri olan ve yetenekli çocukları tespit ederek eğitimlerini aksatmadan üst düzey sporcu olarak yetiştirilmeleri amacıyla kurulan Sporcu Eğitim Merkezleri (SEM), adeta ışık saçıyor. Yapılan sınavlarla seçilen genç yeteneklerin bir araya geldiği SEM sporcuları, çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. Trabzon SEM’de 2006, 2007 ve 2008 doğumlu sporculardan oluşan 2’si bayan 11 sporcu çalışmalarını sürdürürken, pandemi nedeniyle ertelenen seçmelerin ilerleyen dönemde yapılacağı ve kadroya yeni yeteneklerin katılacağı belirtildi.

Sporcu Yetiştirme Daire Başkanı Selçuk Çebi, yetenekli gençlerin aynı çatı altında eğitime alınarak geleceğe hazırlandığının altını çizdi. Başkan Çebi, “Geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek için ülkemizin dört bir yanını tarıyor, başarılı, gelecek vaat edenleri belirliyoruz. Ardından önce Sporcu Eğitim Merkezlerinde çalışmalarını sağlıyoruz. Gelişimlerine, yaptığı derecelere göre onları yönlendiriyoruz. Çok yetenekli bir nesil geliyor, hedefimiz onları her alanda desteklemek, geleceğe hazırlamak” diye konuştu.

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Şu anda boks, güreş, atletizm ve judo branşlarında faaliyet gösteren Trabzon SEM’e yüzme, cimnastik ve tırmanma branşlarına da başarılı sporcular alınacak. 5 ve 8’inci sınıf arasında eğitim hayatını sürdüren, çoğunluğu milli olan ve ulusal-uluslararası turnuvalarda dereceleri olan bu sporcular bizim umudumuz, geleceğimiz” dedi. Güreş İl Temsilcisi Sedat Altıntaş, 2006-2008 yaş grubu sporcuların, zaman zaman antrenmanlarını kulüp sporcularıyla da yaptığına dikkat çekti. Arasında Türkiye Şampiyonu ve ikincisi gibi derecelere sahip olan sporcuları çalıştıran antrenörler Serdar Koç ve Adem Enez, “Sporcularımızın yaşları daha 14-15. Bundan sonra büyük derece yapacak yolda hızla ilerliyorlar” dediler.

Editör: TE Bilisim