MASABAŞI OYUNLARI

Trabzonspor hakkında medyada önce Trabzonspor’un şampiyonluğunu hak ettiğini söyleyerek açıklamalar yapan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç camiasından tepki görmeye başlayınca dil değiştirdi. Trabzonspor hakkında çok çirkin tahrik içeren açıklamalar yapmaya başlayarak taraftarına şirin görünmek isteyen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a İstanbul Trabzon Federasyon Başkanı Dursun Çağlayan’dan çok sert yanıt geldi. İstanbul Trabzon Federasyon Genel Başkanı Dursun Çağlayan, “Yıllarca liglerde hakem oyunlarıyla ve masa başı oyunlarla şampiyonlukları parselleyen 3 İstanbul takımı Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray şampiyonlukları her sene bölüşüyorlardı. Anadolu’nun sevgisini ve gücünü de arkasına alarak eski yıllarda 2. Ligden 1. Lige Trabzonspor’un çıkmasıyla başlayan rekabet özellikle eski 1. Lig şimdide Süper Lig’de Fenerbahçe’yle çok çekişmeli şampiyonluk mücadelesi de başlamış oldu.

SUÇLULUK PSİKOLOJİSİ

Bu mücadelede Trabzonspor’un bileğini sahada bükemeyen Fenerbahçe tüm spor otoritelerinin de gördüğü ve bildiği gibi masa başı oyunlarla Trabzonspor’un şampiyonluklarını çaldılar. En son bariz olarak herkes tarafından bilinen 2010-2011 şampiyonluğu sırasında yaptıkları bu oyunlar ve şikelerle ayyuka çıktı. Maalesef o sezon şampiyonluk kupasını belki müzelerine koydular ama ne bir kutlama yapabildiler ne de Şampiyonlar ligine gidemediler. O sezon Trabzonspor şampiyonlar ligine giderek gerçek lig şampiyonu olduğunu gösterdi. Bu gibi oyunlarla ligde şaibeli şampiyonlukları olan Fenerbahçe, bu sezon tüm spor camiasının takdirini alarak kurduğu başarılı kadroyla aylar önce şampiyon Trabzonspor denilmesi ve puan farkının açık ara olması galiba takımına hoca bile bulamayarak görevde kaldığı sürece hiçbir başarısı olmayan Ali Koç başkanın suçluluk psikolojisiyle taraftarlarına şirin görünmek adına daha önce kendisinin de söylediği gibi Trabzonspor çok iyi futbol oynayarak anasının ak sütü gibi şampiyonluğu hak etti dedikten sonra son haftalarda söylediği Trabzonspor aleyhindeki sözlerle ne kadar güvensiz ve seviyesiz olduklarını da göstermiş oldular.

TRABZONSPOR BAYRAĞINI HER YERE ASARIZ

Bu sezon VAR uygulamasıyla da alışkın oldukları masa başı oyunlarla da başarı sağlayamamakla birlikte Trabzonspor’un şampiyonluğuna kötü sözler sarf ederek kendi karakterlerini gösterdiler. Trabzonspor’un bu sezon oynadığı futbol ve futbolcu kadrosu tüm spor yazarlarının da takdirini alarak şampiyonluğu hak etmeleri galiba Ali Koç ve taraftarlarını çıldırttı. Eğer türbinde asılan bir pankart bu kadar Ali Koç’u çileden çıkarttıysa biz de onların rakipleri için türbinlerine astıkları pankartları gözden geçirmelerini öneririz. Biz Trabzonlular bu ülkenin her yerinde yaşayarak bulundukları yerleri Trabzon gibi sevip ve oraya ait hissettikleri için Bize Her Yer Trabzon diyorsak bu ülkenin ve dünyanın her yerinde yaşayan Trabzonlular için BİZE HER TRABZON deriz Trabzonspor bayrağını da her yere asarız, bunu Ali Koç’ a da sormayız. Ali Koç’un elinden şekerleri alınan çocuk gibi ağlaması da çok komik durum” dedi. İstanbul Trabzon Federasyonu Genel Başkanı Dursun Çağlayan Trabzonspor’un son oynadığı Hatay deplasmanında rakip futbolcuların alkışlarla sahaya çıkmasını da büyük bir centilmenlik örneği olduğunu belirterek, “Tüm spor camiası böyle olmalı ve sahada kıran kırana maç oynanmalı ama maç öncesi ve sonrası da başarılı olanı alkışlamalıyız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim