NECMİP EREKLİ (FOTOMAÇ): Haa penaltı meselesi var, hakem itirazların ardından VAR'dan çağırılıyor. Buna bir itirazım yok. Ama uzatma dakikaları içerisinde elden uçan üç puana üzülmemek mümkün mü? Ekuban, Baker ve Hüseyin dışında takımda göze ve dişe dokunur bir adam göremedim. Hele Abdülkadir, Nwakaeme ve Afobe sanki bu takımda değiller gibi. Adeta köy kahvesinde orta şekerli bir kahve ısmarlar vari sahada gezindiler. Hele geçen yılın Nwakaeme efsanesi ne yazık ki bir yıl içerisinde iflas ediyor!
 
İSKENDER GÜNEN (SABAH: Fakat bu maçtan alınması gereken ders, bu sistemin Trabzonspor'a göre olmadığı. Penaltı kararından önce Gaziantepli oyuncunun topa eliyle bir müdahalesi vardı. VAR'a giden hakem penaltıdan önce bunu görmeliydi. Geçen sezon olduğu gibi yanlış hakem kararları veriliyor. Fakat bir başka gerçek var ki yanlış oyuncu değişiklikleri ve de Newton'ın ısrarla oynatmak istediği sistem… En kısa zamanda vazgeçilmesi gereken olay da sistem.
 
CEMAL ERSEN (MİLLİYET): Flavio’nun Maksim ile ceza alanı içindeki mücadelesine VAR müdahalesi geldi. Fırat Aydunus izledi ve yaklaşık 5 dakika sonra tartışılacak bir penaltı kararı verdi. Bu kadar detaylı incelenen bir dokunuşta Türkiye’nin en üst düzey hakemlerinden biri daha Trabzonspor’un “kara listesine” girecekse, MHK’nin bu tarz pozisyonları herkese net biçimde anlatması gerekir. Yenilik mi yapacaksınız? Çıkın, kafa karıştıran kararları aydınlatın, öğretin, soru işareti kalmasın kimsede. Aksi takdirde yolun başında her camiayı karşınıza almaya başlarsınız. Hakem yanlış yaptı ise ödüllendirin, hatalı ise cezasını kesin. Herkes bu oyunu öğrensin!
 
ZEKİ UZUNDURUKAN (FOTOMAÇ): Geçen sezon, Trabzonspor'u yakan, Başakşehir'in şampiyonluk yolunu adeta açan Fırat hoca, dün yine uyduruk bir penaltı ile bordo-mavili takımı yaktı. Oysa Flavio'nun ayağı değmiyor bile rakibine. Hem de pozisyondan önce Gaziantepsporlu Kenan koluyla topu önüne alıyor. Yani uyduruk penaltıdan önce el var el! Uyu Fırat Aydınus uyu! Oh! Ne güzel dünya! Takımları adeta cayır cayır yak; bu işten tonla para kazan!
 
ERMAN ÖZGÜR (FANATİK): Trabzonspor tarafında ne eksikti? Özellikle hücum kısmında ilk yarıda maç eksiğine rağmen en hareketli oyuncu Ekuban iken, takımlarının seviyesini belirleyen Nwakaeme ve Abdülkadir Ömür’ün performansları çok sönük kaldı. Trabzonspor'un işin hücum kısmında sönük kalmasına rağmen oturaklı bir oyun oynaması, skor ne olursa olsun kolay pozisyon vermemesi dikkat çekiciydi. Şampiyonluk için Trabzonspor'un bu oyununu özellikle hücumda geliştirmesi yeterli.
 
ORHAN ULUCA (HÜRRİYET): Hızlı hücum ile rakibi eksik yakalamak Trabzonspor’un etkili olacağı tek hücum şansıydı. İlk devrenin sonlarında Baker ile başlayıp Ekuban’ın nefes pası ile biten hızlı hücumda Abdülkadir Ömür’ün kötü top kontrolü takımını golden etti. Abdülkadir Ömür ve Nwakaeme’nin kötü gününde olması sonucu Trabzonspor hiçbir şekilde pozisyon üretemedi.
 

AHMET ÇAKAR (sabah) Eski hakem, spor yorumcusu AhmetÇakar, Sabah’taki köşesinde Trabzonspor’un Gaziantep ile oynadığı müsabakada yaşadığı hakem faciasını değerlendirdi. TFF ve MHK’ye tepki gösteren Çakar, “Hakemler Trabzonspor'dan intikamını alıyor. Bu işin arkasında kim var bilmiyorum. Federasyon mu MHK mi yoksa bu MHK'yi göreve getirmiş belli güçler mi? Bunun adı utanmazlıktır, arsızlıktır.. Bir kulübü boğmaktır. O kulüp kim! Tabi ki Trabzonspor.. Şimdi utanmazlara sesleniyorum.. İki hafta önce son dakikada sağ bek Serkan'ı boynundan çekip düşürüyorlar VAR'dan tık yok. VAR suyun altına girmiş sessiz duruyor.. Gaziantepli oyuncu kendini yere atıyor bu sefer ne hikmetse VAR devreye girip Fırat'ı kenara çağırıyor..
 
Ya Fırat sen bizi öküz mü eşek mi zannediyorsun.. Bunun nesi penaltı.. İki oyuncu da hamle yapıyor. Ayaklar çarpışıyor. Bir penaltı uyduruyorsun.. Ardından Trabzonsporlu oyuncuyu ikinci sarı ile atıyorsun. Ama daha kenara giderken penaltı vermeyi kafana koymuş olmalısın ki Sumudica'yı da garnitür niyetine oyundan atıyorsun. Şurası çok açık.. Türk hakemleri Türk futbolunun dibine dinamit koymak için var gücüyle çalışıyorlar. Yazık günah değil mi? Her şey bir tarafa VAR protokolü çok açık.. Bırakın zaten penaltı değil.. Öylesine flu pozisyonlar için VAR'ın davet etme yetkisi yok. Tekrar söylüyorum; Türk futbolundaki utanmazlık, arsızlık var gücüyle devam ediyor.
Editör: TE Bilisim