‘Öyle korktu ki kazanma adına her türlü illegal yolu denedi… Konuşmayan, konuşmaya yüzü olmayanların değil kürsüden haklarını savunacak, haykıracak hakemlere ihtiyaç var’

SKANDALLARLA DOLU BİR SEÇİM

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği’nin (TFFHGD) seçimli 13’üncü Olağan Genel Kurulu’nda skandal yaşandı. Önceki gün Ankara’da gerçekleştirilen Genel Kurulda mevcut Başkan Abdurrahman Arıcı ile Trabzonlu eski Hakem Hamza Mısır Genel Başkanlık için yarıştı. Mevcut Başkan Abdurrahman Arıcı, gündem adayların konuşmasını koydurmadı. 536 delegenin oy kullandığı genel kurulda Arıcı 285, Hamza Mısır ise 202 oy aldı.

SINAV SORULARINI VERMİŞTİ

Abdurrahman Arıcı'nın, TFF Merkez Hakem Kurulu üyeliği yaptığı yıllarda hakemlere ve gözlemcilere her yıl yapılan 'kural sınavı' öncesinde sınav sorularını İlhami Kaplan'a gizlice verdiği ortaya çıkmıştı. Abdurrahman Arıcı'nın 'sınav skandalının' patlamasından sonra hakem ve futbol camiasından tamamen ihraç edilmesi gerekirken, daha sonra Spor Toto Süper Lig gözlemciliğine terfi etmesi şaşkınlık yarattı. Abdurrahman Arıcı, bununla da sınırlı kalmadı. Görevini kötüye kullanan Abdurrahman Arıcı, adeta ödüllendirilerek Temsilciler Kurulu Başkanlığı'na kadar yükseldi.

ADETA KULÜP YÖNETİCİSİ

Temsilciler Kurulu Başkanı Abdurrahman Arıcı'nın hakem camiasındaki skandallarının dışında futbolcu transferinde de aracılık yaptığı öğrenildi. Ocak 2014'te Semih Şentürk'ün Antalyaspor'a transferi sırasında aktif rol oynayan Abdurrahman Arıcı, adeta bir kulübün futbol şube sorumlusu gibi transfer görüşmelerinde yer almış ve Semih'in imza töreninde objektiflere poz vermesi gözlerden kaçmamıştı. Arıcı, maçlarda gözlemcilik yaptığı yıllarda ise gelen rica telefonları ile raporlarını manipüle ederek eksik bilgiler yazdığı ses kayıtlarıyla ortaya çıkmıştı.

DEMOKRATİK HAKKINI YOK ETTİ

Tam 16 yıldır Türkiye Faal Futbol Hakem ve Gözlemciler Derneği Genel Başkanlığını yürüten Abdurrahman Arıcı hafta sonu Ankara’da yapılan genel kurulda rakibi Hamza Mısır’ın konuşma yapmasını engellemek için kongre gündem maddesine Başkan adaylarının konuşma maddesini koymadı. Divan Kurulu, Hamza Mısır’ın konuşma yapmasına müsaade etmemekle dernekte var olan geleneği, özgürlüğü, demokratik hakkını yok etti. Konuşmayan, konuşmaya yüzü olmayanların değil kürsüden haklarını savunacak, haykıracak hakemlere ihtiyaç var.

MHK ÜYESİ GENEL KURULA GELEREK BASKI OLUŞTURDU

MHK ÜYESİ GENEL KURULA GELEREK BASKI OLUŞTURDU

Abdurrahman Arıcı’nın kızı, dernek açılışında Hamza Mısır’ın çelengi için ‘Bu ş…..buraya çelenk mi göndermiş?’ dedikten sonra TFF Dış İlişkilerde çalışan kızı Buse Arıcı da Hamza Mısır’ın çelenginin üzerindeki ismini yırtıp attı. Kongreden bir gün önce Abdurrahman Arıcı kendisine imza vermeyen bir bölgenin delegelerini bir bakana göndererek imza ve oy almalarını sağlayarak, ‘Sizlere Abdurrahman Arıcı’ya destek vermek yakışır’ dediği öğrenildi. Arıcı başkanlığını yaptığı TFF Temsilciler Kurulu Yönetimini tam kadro Genel Kurul salonuna getirerek destek sağladı. TFF Başkan Yardımcısı Servet Yardımcı da yeğenini kongre salonuna göndererek destek verdi.

GENEL KURUL MAHKEMEYE TAŞINIYOR

Bu arada Hamza Mısır, Abdurrahman Arıcı’nın Genel Kurul’da ki bütün eylemlerini raporlayarak mahkemeye taşıyor. Arıcı, Mısır’a kongre sonrası hakaret etmiş ve ayrıca yaşının aday olmak için uygun olmaması nedeniyle suç duyurusunda bulunulacak.

BUNLARI SÖYLETMEDİLER

Genel Kurul’da konuşturulmayan başkan adayı Hamza Mısır, delegeye şu konuşmayı yapacaktı; “Kıymetli Şube başkanları, delege arkadaşlarım. Bugün burada sizlerin desteğiyle TFFHGD Genel Başkanlığına adayım. Bu camiada bugüne kadar kırdığım, kardeşlerim, büyüklerim varsa onlardan özür diliyorum. Bunun kalpten bir özür olduğunu bilmenizi isterim. Hakemine yapılan saldırılara tek kere bile cevap verme ihtiyacı hissetmeyen, Hakemlerin sosyal ve ekonomik hakları için mücadele etmeyen, kendini eleştiren şubelerle mahkemelik olmayı tercih eden içinden çıkan ve dünya arenasında bizleri başarıyla temsil eden değerlerimize sahip çıkmayan, onlara başarı dileme nezaketini bile göstermeyen Türk hakemliğinin gelişimi için hiçbir çaba sarf etmeyen,

Hakemliğin geleceğine dair tek bir söz bile söylemeyen bir genel merkez yönetimimiz var.

DUR DEME ZAMANI GELMEDİ Mİ?

Sizce de buna bir dur deme zamanı gelmedi mi? Buna bugüne kadar maalesef sessiz kaldık. Bu sebeple ben bugün bu sorumluluğu her zamankinden fazla hissederek, bizi biz yapan bu camiaya borcumuzu ödemenin zamanının geldiğini düşünerek bugün karşısınız da adayım. Biliyorum ki bazılarına çok büyük baskılar yapıldı. Bazı isimler kullanıldı. Araya yöneticiler, siyasetçiler sokuldu. Hepiniz aslanlar gibi dimdik ayakta durdunuz. Sahadaki tüm kardeşlerimizle her zaman gurur duyduğumuz hakem duruşunu bugün burada sergiliyorsunuz. Bu camiadaki hiçbir kardeşimi korkutarak mücadeleden vazgeçiremezsiniz.

BİZ BU SEÇİMİ ÇOKTAN KAZANDIK

Vazgeçmediğimiz için, bu camianın gücüne, inancına, ideallerine güvendiğimiz için bugün adayız.

Anadolu’nun tüm şehirlerine, Ege’ye Akdeniz’e, İç Anadolu’ya, Doğusuna, Batısına, Karadeniz’e Güneydoğu’ya, İzmir’e, Ankara’ya, İstanbul’a, cesur yürekleriyle, hakemliğin geleceği için hayalleriyle, idealleriyle arkamızda duran tüm kardeşlerime bir kez daha huzurlarınız da teşekkür etmek istiyorum.

Biz bu seçimi çoktan kazandık. Biz birliğimizi beraberliğimizi gösterdik. Biz olmak istemeyenlere, bu camiayı kendinin tabulu malı zannedenlere kim olduğumuzu bir kere daha gösterdik. Bugün seçim sonucunda bir kere daha göstereceğiz.

DERNEK BAŞKANI AYNI ZAMANDA TEMSİLCİLER KURULU BAŞKANI

Bu dernekte pek çok değerli büyüğüm başkanlık yöneticilik yaptı. Hepsi az ya da çok iyi niyetle camia için bir şeyler yapmak istedi. Bazen başarılı olduk, bazen olamadık, hepsine bir kez daha huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum. Ama hiçbir zaman son dönemlerde yaşadığımız gibi bir süreç yaşamadık.

Düşünün ki Derneğimizin Genel Başkanı aynı zamanda Temsilciler Kurulu Başkanı. Federasyonumuz tarafından atanmış olduğu bir görevde. Orada bulunma sebebi bizleri temsil etmek değil. Görevli oluğu için orada bulunuyor. Ve orada görevli oluğu için dernek genel başkanı sıfatıyla federasyon genel kuruluna katılıp bizleri temsil edemiyor.

2017’DE BERİ ZAM ALMAYAN HAKEMLERİMİZ İÇİN NE YAPTINIZ?

Ve ne acıdır ki bundan üzüntü bile duymuyor. Hakemlik gözlemcilik, yaşı çoktan geçmiş olmasına rağmen, kendisine özel bir mentörlük maddesiyle hala genel merkez başkanlığı koltuğunda oturmaya devam ediyor. Hakem camiasının nerede nasıl temsil edildiği umurunda bile değil. Görev yapığı koltuğu korumak, başkanlığı bırakmamak için kendi camiasındaki insanları tehditlerle yıldırmaya çalışıyor. Aday olmalarını, fikirlerini beyan etmelerini engellemek istiyor. Başkan adaylığı için gerekli imzaları toplarken hangi arkadaşlarımızın ne şekilde tehditler aldığını gayet iyi biliyorum. Bu konulara girmek bile istemiyorum. Ayıptır, yanlıştır, Yakışmaz. Bitti o günler Beyefendi.

BİZİ KORKUTARAK YILDIRAMAZSINIZ

Bu camianın emekçileri, gerçek sahipleri, hizmet aşığı insanlar geldi. Bizi korkutarak yıldıramazsınız.

Hepimiz inançlı insanlarız. Mevkiler, makamlar geçicidir. Mühim olan şu fani dünyada ardınızda hoş bir seda bırakabilmektir. Güçlü bir hakem camiası için, ayrışmayan, zorluklara karşı birleşen bir hakem camiası için, bizleri üst düzey turnuvalarla temsil eden nice hakemler yetişmesine katkıda bulunmak, onları bu camianın tüm gücüyle desteklemek için ‘Ben değil BİZ’ diyeceğimiz ve camianın menfaatlerini her şeyin üzerinde tutacağımız için bugün ekibimle beraber sizlerin teveccühüyle başkanlığa adayım. En doğru kararı sizlerin vereceğine olan inancı tamdır.  Allah hepimizin yolunu açık etsin.

ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN

İl hakemleri ve gözlemcileri için covid 19 döneminde maçlar oynanmadığı için TFF vize bedellerini kaldırmıştı. Birçok şube de bunu düşünerek Dernek paylarını hakem ve gözlemci arkadaşlarımızdan almama yönünde istek yapmıştır. Fakat genel merkez yönetimi bu paraya göz dikmiş, tüm şubelere almaları yönünde baskı yapmış gerekirse mahkemelik olacağını iletmiştir. Hocam yaşınız 70’i geçti. 25 senedir TFFHGD seçimlerine girer çıkarsınız. İllaki eğrileriniz doğrularınız olmuştur. Son iki dönemimizde hakemliğin yaşadığı itibar kaybında hiçbir direnç ortaya koyamadınız. Sosyal haklarda, ekonomik gelirlerde hiçbir iyileşme sağlayamadınız. Yapamadınız… yapamazsınız. Sizce artık yetmez mi? Sizce de artık koltuk sevdasını bırakma vakti gelmedi mi? Daha kibar nasıl söyleyeyim. Saygı değer Hazirun, elinizi vicdanınıza koyun, sizce de artık yetmedi mi? Yeni bir kan, büyük bir heyecan ve hizmet aşkıyla, camiaya olan borcumuzu ödemek için adayız. Konuşmamı güzel ve anlamlı bir fıkrayla sonlandırmak istiyorum.

BANA GÜVENMEYİN

Gazetede şöyle bir ilan çıkmış: “Bir müdür aranıyor. Yüksek tahsilli, İngilizce ve Fransızca bilen, askerliğini yapmış, 30 yaşından gün almamış, boyu 1.85'den yukarı ve bekar olması gerekir...

Temel başvurmuş:

-Ben demiş, yüksek tahsil şöyle dursun ilk mektebi bile zor biturdum. İnciluzce de Firansizca da bilmeyrum. Yaşım 45'den yukarı, boyum 1.67...

-Eeee, demişler. Ne demek istiyorsun?

Temel gayet ciddi:

-Bu ilanı verduğunuz müdürlük işi var ya, ha bu iş için bana güvenmiyesunuz demeye geldim...

Bizim de bir başkan adayımız var..

Gözlemci desen gözlemci değil..

Mentör desen mentör değil..

Yaşı da 70’i geçti..

Editör: TE Bilisim