EKONOMİK SIKINTIMIZ YOK
 
Yeni sezonda daha iyi bir takım kurmak kaydıyla iyi yerlerde olmayı hedeflediklerini ve ekonomik anlamda kulübün bir sıkıntısının bulunmadığını belirten Başkan Kartal, “Bu sezon iyi gitmememize rağmen ligde kaldık. Düşüp, düşmenin kaldırılmasıyla ligde kalsaydık bizim için çok daha sıkıntılı olabilirdi” ifadelerini kullandı.
 
“İSMAİL HOCA’YI GÖNDERMEKLE HATA YAPTIK”
 
Sezon boyunca ufak tefek hatalar yaptıklarını belirten Kartal, “Birinci hatamız İsmail Kartal hocamızın gönderilmesiydi. İsmail Hocayla biraz daha devam etseydik puan anlamında daha iyi olacağımızı düşünüyordum. Taraftarlara bu anlamda sesleniyorum, her kötü gidişte hocanın gitmesiyle ilgili tepkilerin yanlış olduğunu düşünüyorum. Çünkü sonrasında gelen Ünal Hocayla hiçbir şekilde uyum sağlayamadık.
 
“ÜNAL HOCA’NIN KAFASI HİÇ BURADA OLMADI”
 
Geldiği günden itibaren problem yaşadık. Geldiği günden itibaren buradan gitmek istedi, kafası burada değildi. Samimi olarak söylüyorum ki Kasımpaşa maçından sonra Ünal Hoca gitmeseydi biz düşmüştük. Bu anlamda değişiklik yapmamızın isabetli olduğunu düşünüyorum. Yani İsmail Hocayla devam etseydik bu sıkıntıları yaşamaz ve almış olduğumuz sonuçlardan daha iyi sonuçlar elde ederdik” diye konuştu.
 
“OKAN BURUK DÖNEMİNDE DAHA UYUMLUYDUK”
 
Okan Buruk döneminde çok uyumlu bir ekip olduklarını hatırlatan Başkan Kartal, “Okan Hoca, Tomas ve İrfan Hoca olsun çok uyumlu şekilde çalıştılar. Transferlerin çoğunda da Yılmaz Bal’ın etkisi vardır. Yapılan transferler konusunda ağırlık Yılmaz’daydı ve yüzde 70’e kadar etkisi vardır o transferlerde. Önemli olan uyumdur ve İsmail Hoca geldiğinde ilk başlarda uyum ve birliktelik sağlayamadık. Ondan dolayı sıkıntı yaşadık.
 
TRANSFERLERİ İSMAİL HOCA YAPMIŞTI
 
Sezon başında aldığımız futbolcuların hemen hemen tamamı İsmail Hocanın istediği ve onayından geçen sporcular oldu. Hocanın listesindeki isimlerdi ve Yılmaz Bal’ın çok etkisi olmadı. Zaten ilk başlarda Hoca ile Yılmaz çok entegre olamadılar. Devre arası transferlerde isi İsmail Hoca ve Yılmaz Bal uyum içinde çalıştı. Bu transferlerin de kötü olmadığını düşünüyoruz. Hoca değişikliğiyle daha iyiye gideriz diye düşünürken daha kötüye gittik” dedi.
 
Editör: TE Bilisim