İSKENDER GÜNEN (SABAH): Bu maçta dikkatimi çeken ise Trabzon'da Murat Cem denen genç oyuncu… Eğer fiziksel anlamda temposunu artırabilirse takıma katkı yapabilecek yetenekte bir isim. 2. yarı yapılan oyuncu değişiklikleri sonrasında Trabzon kendi kimliği ile sahadaydı. Djaniny ile gol de geldi sonrasında. Berat'ı bu maçta çok beğendim. Çünkü mücadele gücü üst düzeyde. Aldığı topları da öne ve çabuk oynadı. Djaniny'nin golünde asistini yaptı. 90+4'te ise Diouf'un golü sonucu belirledi.

CEMAL ERSEN (MİLLİYET): Abdullah hoca sonra Nwakaeme, ardından Dorukhan hamleleri ile skoru koruma ve artırma isteğini hissettirdi. Hatayspor ise beraberlik için çok uğraş verdi, çok yüklendi. Uzatma dakikalarında VAR odasından gelen karar ile eşitliği yakaladı. Geçen hafta tüm enerjisi ve motivasyonunu kullanmış bir takımın mücadelesini takdir etmemek akıl dışı. Bazıları bu sonucu dahi beğenmemiş olabilir. Fakat kabul etmeleri gereken gerçek, Trabzonspor’un 2021- 22 sezonunun şampiyonu olduğudur. Fırtına noktayı koydu. Hâlâ anlamadınız mı?..

REHA KAPSAL (FOTOMAÇ): Şampiyon Trabzonspor'un, kupada yarı finalde Kayserispor ile oynayacağı rövanşı düşünerek, Hatayspor karşısına rotasyonlu bir kadroyla çıkması gayet doğaldı. Ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmiş Trabzonspor'un, esasen bundan sonra oynayacağı maç adedi "1+1'dir". Kayserispor'la oynayacağı kupa rövanş maçı kaldı ki buna çok avantajlı bir şekilde gidildiği gibi bu maç geçildiği takdirde de ikinci maç olarak da Türkiye Kupası finalidir.

ERMAN ÖZGÜR (FANATİK): Trabzonspor oyun olarak rakibine üstünlüğü vermedi. Oyun üstünlüğünü rakibine vermedi ancak 2. gol için yakaladığı boşlukları da kullanamadı. Maçın uzatmaları ile birlikte son 10 dakikasında gelen Hatay baskısı sonucu Diouf'un golü ile de 2 puanı bıraktı. Sonuçta skordan çok rotasyonda özellikle gençlerin nasıl oynadığı önemliydi. Ahmetcan haricinde gençlerin geçer not aldığını söylemek zor olsa da Trabzonspor için asıl hedef Kayseri rövanşı olduğu için bu ayrıntı çok da dikkat çekmedi.

YUNUS EMRE SEL (FOTOMAÇ): Genç Ahmetcan'ın lider oyununa ayrı bir paragraf açmak gerekiyor. Çünkü yaşı ne olursa olsun, hazır oyuncular takımda kendine yer bulabilir dedirtiyor Ahmetcan tercihi. Son dakikada gelen Hatay golü sonrası skor 1-1'e bağlanınca ligde mücadelenin son ana kadar devam edeceği yine tecrübe edildi. Hatay'ın sessiz ve kendine münhasır ikliminden sessiz bir fırtına geçti omuzundaki şampiyonluk apoletleriyle.

SAFA CAN KONUKSEVER (FANATİK): Açıkçası dünkü maçta sonuçtan çok daha önemli şeyler vardı... Hataysporlu oyuncuların şampiyonu alkışlayarak karşılaması, tüm stadın ayağa kalkarak onlara eşlik etmesi ve bu anlara tribünde tanıklık eden Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun 4 yıllık süreçte verdiği tüm uğraşların ardından döktüğü sevinç gözyaşları çok anlamlıydı.
 

Editör: TE Bilisim