Okulların kapanmasına sayılı günler kala öğrencileri sporla buluşturmak için yaz spor okulları açıyor. Yıl boyunca ev, okul ve kurslar arasında mekik dokuyan çocuklarının fiziksel ve zihinsel gelişimini sürdürebilmesi için yaz spor okullarınnıngerekliliğine dikkat çeken Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Birdal Öztürk, “Stres dolu günler geçiren çocuklarımızın yaz tatilinde bilgisayar ve cep telefonu başında oturmaktansa uzman antrenörlerimizin eşliğinde onlarca branşta sporla buluşmaları için tesislerimize bekliyoruz” dedi. 

Hem Spor Hem Eğlence

“Çocuklar spor yoluyla toplumla kaynaşır, yeni iletişimler kurar, öz güveni artar” diyen Müdür Öztürk, “Diğer yandan konsantre olmak, başarıya odaklanmak, kendi inisiyatifini kullanabilmek gibi psikolojik önemi de olan spordan uzak kalan, dengesiz beslenen çocukların sağlıklı bir gelişim süreci geçirmeleri oldukça zordur” diye konuştu. Birdal Öztürk, “Bu kurslara gidecek olan çocuklar, eskrimden tenise, judodan basketbola, cimnastikten badmintona kadar istediği branşta spor yapma ve tatilini eğlenceli şekilde geçirme imkanı bulacak” dedi.

Kayıtlar Başladı

Yüzme dışında diğer tüm branşların ücretsiz olduğu Yaz Spor Okulları için kayıtlar başladı. Trabzon merkezde, Beşirli Spor Kompleksinde bulunan OrtahisarGençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünde başvuru formu ve bir adet fotoğraf ile kayıt yaptıracak olan 05-18 yaş arasındaki çocuklar, 20’nin üzerinde branşta spor yapma imkanı bulacak.İlçelerde yaşayan ve tatillerini spor yaparak değerlendirmek isteyen çocuklar ise, bulundukları yerlerdeki İlçe Spor Müdürlüklerine müracaat ederek bu kurslardan faydalanabilecek.

Yaz Okulu Branşları

Atıcılık, atletizm, basketbol, badminton, bisiklet, bocce, boks, jimnastik, güreş, hentbol, voleybol, yüzme, tekvando, judo, karate, halter, hokey,satranç, futbol, masa tenisi, halk oyunları, yelken ve özel sporcular için etkinlikler
 
Editör: TE Bilisim