FIRTINA YARIN İZİNLİ 

Trabzonspor, Süper Lig’in 9. haftasında oynayacağı Erzurumspor maçı hazırlıklarına devam ediyor. Teknik Direktör Abdullah Avcı yönetiminde 10.30’da Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapılan antrenmanda dinamik ısınma ve mobilizasyon hareketlerinin ardından aerobik, 5’e 2 çalışması ve dar alan oyunları oynandı. Yarını izinli olarak geçirecek olan bordo mavililer Pazartesi günü yapacağı antrenmanla hazırlıklarını sürdürecek.

FUTBOLCULARI TEK TEK İZLİYOR
 
Milli arayı büyük fırsat gören ve bu periyodu mini bir kamp gibi değerlendiren Abdullah Avcı, ilk günden ağırlığını hissettirdi. Sistemini ve oyun planını öğrencilerine aktaran tecrübeli antrenör, istediklerini futbolcularına tek tek anlatıyor. Özellikle de milli ara sonrası oynanacak Erzurumspor maçında bu söylediklerini saha içerisinde görmek istiyor. 

SİSTEM DEĞİŞECEK

Ağırlıklı olarak sahaya 4-1-4-1’lik sistemle sahaya çıkması beklenen deneyimli antrenör bu zorlu maç öncesi idmanlarda sürekli oyuncularına uyarılarda bulunduğu gelen bilgiler arasında. Basına kapalı olan antrenmanlarda gerçekleştirilen taktik çalışmalarında takım kurgusunu oluşturmak için 57 yaşındaki antrenör bireysel hatalardan kaçınılması gerektiğine vurgu yapıyor. 

ÖNCELİK KENDİ SİSTEMİ

Başakşehir’de antrenörlük yaptığı dönemde özellikle de skor üstünlüğü elde ettikten sonra oyunun kontrolünü tamamen ele alan bir performans sergileten Avcı, Beşiktaş’ta ise bu sistemi hemen kuramamıştı. 5-6 maçlık bir zaman diliminin ardından aynı sistemi Siyah-Beyazlılarda da uygulayınca artarda aldığı galibiyetlerle bir anda üst sıralara doğru gitmişti. 

PAS ATAN ALAN YARATMALI

Bilhassa çalıştırdığı takımlarda pas yüzdesiyle dikkat çeken Avcı bu sistemini de Trabzonspor’da uygulamaya çalışıyor. Özellikle de Başakşehir’deyken topa hükmedildiği noktada pozisyonu sonlandırmasıyla dikkat çeken antrenör pas atan oyuncunun yeniden alan yaratıp oyunu genişletmeye çalışacak. 

PSİKOLOJİK YÖNETİM 

Avcı göreve geldiğinden beri en büyük mücadele ettiği konu ise psikolojik durumu. Çünkü imza töreninde Trabzonspor ile Türk futbolundan alacağımız var” net bir tavır takınmıştı. Bu açıklama da özellikle de Bordo-Mavili camiayı mutlu etmişti. Antrenmanlarda çok disiplinli görüntü sergileyen deneyimli antrenör, alınacak galibiyetlerin hem takıma hem de kendisine moral olacağını bildiği için işi sıkı tutuyor. 












Editör: TE Bilisim