Işıl Işıl Parlıyor
 
Trabzonlu Judocular geleceğe yatırım yapmaya devam ediyor. Karma antrenmanlar gerçekleştirerek Türkiye Şampiyonlarına hazırlanan Judocuların en büyük hedefi ise 2024 yılında Paris’te düzenlenecek olan Olimpiyatlarda Türkiye’nin ve Trabzon’un gururu olmak. Kah Sporcu Eğitim Merkezi, kah Beşirli Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen antrenmanlarla güç depolayan sporcular ışıl ışıl parlıyor.
 
Son olarak Beşirli Spor Kompleksi’nde düzenlenen antrenmanda Trabzonspor Judo Takımı, Trabzon Büyükşehir Belediyespor bir araya gelerek hazırlıklarını sürdürdü. Aralık ayı içerisinde düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası’nda her kategoride iddialı olmak için tempo tuttuklarını dile getiren Gençlik Spor ve Trabzonspor Judo Antrenörü Mustafa Birinci çalışmalar endeksinde açıklamalarda bulundu.
 
Öncelik Türkiye Şampiyonaları
 
Kısa vadeli amaçlarının Aralık ayında düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası’nda Trabzon’un maksimum düzeyde madalya almak olduğunu dile getiren Birinci, “Çocuklarımızı Türkiye Şampiyonasına hazırlıyoruz. Önümüzde lig maçları var.Ancak bu lig maçlarında sporcularımızın daha fazla maç yapmaları için mücadele edeceğiz. Önceliğimiz Türkiye Şampiyonası’dır” dedi.
 
Karma antrenmanlar gerçekleştirerek sporcuların hazırlıklarına hız kazandırmayı amaçladıklarını dile getiren Birinci, “Türkiye Şampiyonalarını çok önemsiyoruz. Çünkü Milli arena öncesi son adım. Bu adımı geçerek gerek dünya gerek Avrupa gerek Balkan Şampiyonalarında toplayabileceğimiz maksimum puanları toplayarak adım adım 2024’e yatırım yapmaya başlayacağız” dedi.
 
Lig Müsabakalarını Önemsiyoruz
 
Lig müsabakalarında Trabzon Büyükşehir Belediyespor Ümitler’de ve Trabzonspor’da Süper Lig’de mücadele edecek. Aynı zamanda diğer hedeflerimiz arasında da bu liglerde de elde edebileceğimiz en büyük başarıyı yakalamaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz sene Trabzonspor olarak ligi 2. Tamamlayıp Avrupa arenasına yükselmiştik. Şimdi bu başarının altına düşmek istemiyoruz” dedi.
 
Karma antrenmanların bu tip savunma ya da diğer dövüş branşlarında çok önemli olduğunun altını çizen Birinci, “Beşirli Spor Kompleksi’nde haftanın her günü, günde 2 saat olmak üzere hatta bazı günlerde çift antrenmanla Türkiye Şampiyonasına hazırlanıyoruz. Burada, sporcular farklı partnerlerle kendi güçlerini sınıyor.Bu aynı zamanda sporcuların sosyalleşmesini ve şampiyonaya hazır hale gelmesini sağlıyor” ifadelerini kullandı.
 
Beşirli Ve Sem’de Dur Durak Yok
 
Sporcuları kuvvet ve teknik yönünden müsabakalara hazırlamayı hedeflediklerini dile getiren Birinci, “Ayrıca yapmış olduklarımız çalışma kamplarını haftada bir de olsa Sporcu Eğitim Merkezi’nde(SEM) yapmaya özen gösteriyoruz. Burada Trabzon’un tüm judocuları bir araya geliyor. O ambiyansıyaşatmamızdaki amacımız da maç esnasında oluşabilecek heyecanların önüne geçebilmektir. Haftanın ilk günü Sporcu Eğitim Merkezi’nde diğer günler de Beşirli’de çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
 
Önemli Olan Boş Zamanları Verimli Değerlendirmek
 
Biz burada sporculara sadece judo ya da spor yapmayı değil onları9n boş zamanları etkili nasıl kullandırabiliriz sorusunun cevabını vermeye çalışıyoruz. Bu doğrultuda küçük yaş gruplarındaki çocukların da abi ablalarını görmesi onların başarıları ya da başarısızlıkları karşısında takındıkları tavırları bilip ders almalarını amaçlıyoruz.
 
Örneğin Trabzonspor’un sporcularından olan Nurcan Yılmaz. Şuanda öğretmen oldu. Millilik ataması bekliyordu. Ataması gerçekleşti ve Bursa’da öğretmenliğe başladı. Halen daha bizim sporcumuz. İmkan bulduğu sürece Trabzon’a geldiğinde küçük yaş gruplarıyla da iletişime geçerek kendisi rol model olmaya çalışıyor. Keza çok başarılı bir sporcuydu. Böyle örnekleri çoğaltmamız lazım” dedi.
 
Karma Antrenmanlar Bizim İçin Çok Önemli
 
Karma antrenmanlarda sporcular birçok sporcuyla karşılaştığı için, en verimli antrenman modeli olduğunu dile getiren Birinci, “Karma antrenman, farklı sporcular, farklı ilçeler, farklı kulüpler hatta farklı illerdeki sporcuların hepsinin bir araya gelerek yaptıkları bir antrenman modeli. Bunu sporun geleceği açısından çok önemsiyoruz” dedi.
 
Başarının gelmesinde en büyük etkenin bu model olduğundan hiçbir kuşkum yok. Yani Söğütlü Trabzon Büyükşehir Belediyespor, Arsin’deki kulüplerle bir araya geliyoruz. Hatta altyapı çalışmalarında çok küçük yaşlarda Trabzon önemli mesafeler kat etti. Gelecekte sıkça duyuracağına inandığımız Haçkaspor, son olarak yeni oluşturulan Piri Reis İlkokulu öğrencilerinden oluşturulan Judo takımı ile geçmişteki başarılara ulaşmak hatta daha da öne geçmek için çok ciddi bir şekilde çalışıyoruz” dedi.
 
İl Müdürü Öztürk’e Teşekkür
 
TürkiyeŞampiyonası’nda Trabzon olarak her kate4goride mücadele edileceğini dile getiren Birinci, “Trabzon her kategoride madalyalara adaydır. Gelecek adına iyi bir jenerasyonumuz. Ancak daha sık bir araya gelmeli daha çok çalışmalıyız. Lig müsabakalarında Judoda Trabzon’da ÜmitlerLig’inde BüyükşehirBelediyespor ve Süper Lig’de Trabzonspor’untakımları var” ifadelerini kullandı.
 
Lig usulümüsabakalara katılıyoruz. 2018-2019 sezonu içerisinde Trabzonspor Türkiye 2.olarak Avrupa’da temsil etme hakkı kazandık. Trabzonspor ve BüyükşehirBelediyespor’un takımı olmak üzerek 2 lig yarışımız var. Trabzon’un Türkiye’dekigururu oldu. Bundan kıyasla farklı takımlar oluşturabilmek ve bu takımları besleyebilecek oluşumlar içerisindeyiz. Bu konuda bize destek çıkan Trabzon Gençlik Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’e teşekkür ederiz” diye konuştu.
 
Altyapı Gümbür Gümbür
 
Altyapı çalışmalarına özellikle önem vermeleri gerektiğini sözlerine ekleyen Birinci, “Bu doğrultuda özellikle de Düzköy’de Haçkaspor’un yaptıkları yakından takip ediliyoruz. İlerleyen yıllarda orada da bir lig takımı kurup Türkiye Şampiyonalarında boy göstermelerini umut ediyoruz. Oradakiantrenörarkadaşlarımızın da büyük fedakârlıklarıvar. Onlarla birlik ve beraberlik içerisinde çalışılmalarımızısürdürüyoruz” dedi.
 
Piri Reis İlkokulu’ndaki Altyapı Çok Önemli
Ayrıca Piri Reis İlkokulu’nda gerçekleştirilen altyapı çalışmaları da geleceğimiz için çok önemli. Bu çocuklar daha ilkokul çağlarında. Bizim bu çocuklara ulaşabilmemiz lazım. Bu okuldaki çocuklar belki ilerleyen dönemde milli bir sporcu dahi olamayabilirler. Ancak sporun ahlakıyla büyüyecekler. Boş zamanlarını değerlendirebilmeyi öğrenecekler, özgüvenleri artacak, sosyalleşecekler, kötü alışkanlıklardan olabildiğince uzak durmaya çalışacak. Aslında geleceğimizin en büyük mimarlarını doktorlarını sporcularını yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi.
 
2-3 yıl içerisinde Trabzon’un Türkiye’deki başarı skalasını üst noktalara çekeceklerine inandıklarını dile getiren Birinci, “İnşallah buradaki Sporcu Kamp Eğitim Merkezi’ni daha da aktif hale getirmek için çabalıyoruz. Ortakçalışmaları daha çok yapmalıyız. Altyapıda güçlü geliyoruz. İnşallah gelecek yıl ümitler ve gençlerde çok başarılı sezonlar geçirmek çalışmalarımız devam edecektir” dedi.
 
Küçükler de iş başında
 
Antrenör Doğan Özivgen; Buradaki çocukların bazıları okluma yazmayı yeni yeni öğreniyor. Böylesine çocuklara bakın ilerde böyle olabilirsiniz diyerek yaşça büyük olan insanları göstererek onlara rol model bulmalarına yardımcı oluyoruz
 
Gerçekleştirdikleri ortak antrenmanların çok fazla yararını ilerleyen yıllarda göreceklerine inandıklarını dile getiren Büyükşehir Belediyespor Judo Antrenörü Doğan Özivgen, “2024 ve 2028 hedeflerini bu altyapı bu destekle birlikte katılarak başarılı olmayı çok istiyoruz. Hedeflerimiz doğrultusunda Piri Reis İlkokulu'nda altyapı çalışmalarımız Gençlik Spor Antrenörü Mustafa hocamız ile koordineli olarak devam etmektedir” dedi.
 
Piri Reis İlkokulu'nda çalışmalarımızın başlamasında minder tahsisi ve destek konusunda Gençlik Spor İl Müdürümüz Birdal Öztürk’e çok teşekkür ediyoruz.Her hafta ilçelerden gelen antrenörlerin ve bizimde katıldığımızortak antrenmanıntüm sporcularımızafayda sağlamaktadır. Bu ortak antrenmanın oluşumunda çok amaçlı judo salonun kullanmamızda emeği geçen herkese teşekkürederiz” ifadelerini kullandı.
 
Özivgen, “Buradaki çocukların bazıları okluma yazmayı yeni yeni öğreniyor. Böylesine çocuklara bakın ilerde böyle olabilirsiniz diyerek yaşça büyük olan insanları göstererek onlara rol model bulmalarına yardımcı oluyoruz. Sosyal medyaya internete bağımlı bir nesil yetişiyor. Bizim bunun önüne geçebilmemiz lazım. Biz aynı zamanda burada verdiğimiz eğitimle bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz” dedi
 
İnşallah çocuk İnşallah Askeri Elektrik Mühendisi olursun
 
Antrenmandaki hırsı arkadaşlarıyla olan sosyal ilişkileriyle dikkat çeken Beyaz Yazar spor yapmayan akranlarına seslendi. Özellikle de sporun çocukların üzerinde psikolojik, sosyolojik açısından önemi konusunda defalarca yaptığımız yayınlara en güzel cevabı 9 yaşındaki Beyaz Yazar verdi. Bilhassa ailelerin en fazla korktuğu çocuğumu spora verirsem okulundan geri kalır” cümlesinin aksini ispat eden Beyaz, “Boş zamanlarımı en iyi şekilde değerlendirmek için Judo yapıyorum. Bu spor bana özgüven kattı. Büyüyünce Askeri Elektrik Mühendisi olacağım. Asker olmak istiyorum. Diğer arkadaşlarıma da spor yapmalarını istiyorum” ifadelerini kullandı.
 
Editör: TE Bilisim