Voleybol İl Birinciliğinde kızlarda Tevfik Serdar Anadolu Lisesi, Erkeklerde Hasan Sadri Yetmişbir AL şampiyon oldu
 
Nefes Kesti
 

Trabzon’da liseler arasında düzenlenen Genç Kızlar – Erkekler Voleybol İl Birinciliğinde şampiyonlar belli oldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Hasan Polat Spor Salonunda düzenlenen turnuva adeta nefes kesti. Turnuvada Kızlarda şampiyonluğa Tevfik Serdar Anadolu Lisesi Takımı ulaşırken, erkeklerin birincisi, Sürmene Hasan Sadri Yetmişbir Anadolu Lisesi oldu ve Trabzon’u gruplarda temsil etme hakkı kazandı.
 
Büyük İlgi Vardı
 
Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şubesinin organize ettiği turnuvaya öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra veliler de büyük ilgi gösterdi.  Son derece çekişmeli geçen müsabakalar sonunda kızlarda üçüncülük maçında Gazi Anadolu Lisesi ile Şalpazarı Anadolu Lisesi takımları karşı karşıya geldi. Gazi Anadolu Lisesi, turnuvaya büyük renk katan rakibi Şalpazarı temsilcisi yenerek Trabzon üçüncüsü oldu.

 
Kızlarda T. Serdar
 
Kızlar İl Birinciliği finali ise uzun süre unutulmayacak bir maça sahne oldu. Tevfik Serdar Anadolu Lisesi ile Beşikdüzü Anadolu Lisesini karşı karşıya getiren maçın ilk iki setini Tevfik Serdar AL Takımı aldı. Üçüncü sette Beşikdüzü fırtınası esti ve skor’u 2-1’e taşıdı. Dördüncü sette bir ara 6 sayı öne geçen Beşikdüzü AL bu fırsatı değerlendiremedi ve maçı 3-1 kaybetti, Tevfik Serdar Anadolu Lisesi şampiyon oldu.
 

Erkeklerde Sürmene
 
Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğünün de desteğiyle düzenlenen turnuvada erkeklerde Sürmene Hasan Sadri Yetmişbir Anadolu Lisesi şampiyon oldu. Sürmene temsilcisi, grup mücadelelerinin ardından Türkiye şampiyonasında da derece yapacak iddialı bir takım olduğunu gösterdi. Akçaabat Fen Lisesi ikincilikle yetindi. Kanuni Anadolu Lisesi üçüncü olurken, Akçaabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise dördüncü oldu.

 
Spor Ve Dostluk
 
Şube Müdür V. Yusuf Çebi,  son derece heyecanlı maçlara tanıklık ettiklerini söyledi, “Öğrencilerimizin sporla bu denli iç içe olmaları ve içlerinde birbirinden yetenekli sporcuların bulunması bizi sevindirdi” dedi. İl Müdürü Birdal Öztürk de, “Bizim için önemli olan sonuç değil, öğrencilerin spora vakit ayırmaları, güzel dostluklar kurmaları. Son derece centilmence geçen maçları izlemekten mutluluk duyduk. Hepsini kutluyorum” dedi.
 
Editör: TE Bilisim