Trabzonspor her Trabzonlunun derdi. Nerede olursanız olun onun başarı ve başarısızlığı sizi etkiliyor. İşte Sami Bayçelebi ve onun mesajları. Bu sütunu hak etti:
‘Merhaba sevgili dostlar,

Yeni sezona başta yönetim olmak üzere, teknik kadro ve futbolcularının 2-3 oyuncu haricinde neredeyse tamamı değişmiş bir kadrosuyla umutla başlayan Trabzonsporumuz hiç beklenmeyen bir şekilde Gaziantep maçında 3 puan kaybederek hayal kırıklığı yarattı. Tamamına yakın oyuncu kadrosu değişen bir takımın 2-3 hafta içinde uyumlu bir takım haline gelmesini elbette ki beklemiyordu hiç kimse doğal olarak. Ancak ligin ilk haftasında alınan 2-0 lık Kasımpaşa galibiyeti kimseyi yanıltmamalı. Bu takımın sağbek ve sağaçık sorunu olduğu gün gibi aşikar ve ilk maçı izleyen taraftarların tamamı bu gerçeği gördü. Transfer sezonu bitmeden mutlaka iyi bir sağbek ve önünde golcü özelliği de olan bir sağ açık alınmalıdır. Transfer sezonunun bitmesine çok kısa süre kaldığı dikkate alınırsa yönetimin elini çabuk tutarak en azından bu 2 transferi yapması zorunlu görünüyor. Yoksa daha ilk yarı bitmeden hüsran yaşamamız ve lige havlu atmamız kaçınılmaz olur.
Bütün bu olumsuzlukların yanında, takıma baktığımızda geçen yıl yaşadığımız utanç sezonuna göre bu yıl çok daha iyi durumda olduğumuz ve tipik Ersun Yanal karakteristiği olan “koşan ve mücadele eden bir takım” görüntüsü verdiğimiz bir gerçektir. Yeni kurulan her takım gibi zamana ihtiyacımız olduğu, takımın uyum sorununu atlattığında çok can yakabileceği ve en azından gelecek sezon şampiyonluğa oynayabilecek bir iskelet kadronun kurulabileceği görülmektedir. Ancak bunun için en önemli duygunun “sabır” olduğu ve bu sabrıda gösterebilecek en sabırsız seyircinin de Trabzon’da olduğunu unutmamak gerekiyor!


Neyse ki önümüzde milli takım maçları nedeniyle lige verilen 1 haftalık ara ve ardından seyircisiz oynayacağımız Osmanlıspor maçı var. Transfer sezonu bitmeden alınacak 2 kaliteli yabancı futbolcuyla birlikte lige verilen arayı da iyi değerlendirerek Osmanlıspor maçına hazır hale geliriz diye umut ediyoruz.

Her şeye rağmen, yeni alınan ve takıma alıştıklarında çok daha iyi olacaklarına inandığımız Castillo, Onazi, İbanez ve Durica gibi gerçekten kaliteli oyuncuların yanında Onur, Mehmet, Okay, Aytaç, Muhammet, Yusuf gibi eskilerinde form tutması ile birlikte yeni açılacak Akyazı Stadımızda büyük başarılara imza atacağımıza olan inancımız tamdır. Son sözümüz her zaman olduğu gibi, her zaman ve her şart altında “Trabzonsporumuza hep destek, tam destek”  tir.

Selam ve Saygılarımla Sami BAYÇELEBİ’

Sorun Sahada Mı?

Trabzonspor son yıllarda bir türlü istenilen başarıları elde edemiyor. Sorun nerede. Hep saha içinde mi? Bana göre saha içi çok gerilerde kalır. Antep’te Muhammet Demir’e sormuşlar, Trabzonspor’da neden başarılı olamadın. Şu cevabı vermiş: ‘Burada rahattım. İsteğim gibi topa vuruyor, alıp, veriyordum. Trabzon’da  top ayağa gelmeden uğultu başlıyor. Gelde oyna.’

Trabzon’da Teknik adam ayrı, Tribün ayrı, eski-yeni yönetimler ve Medya farklı düşünüp konuşunca akort bir türlü tutmuyor. Trabzonspor’u seven kimse hepimiz sakin olacağız ve ve takım 2 yıol içinde şampiyon yapacağız. Sayın Başkan Usta, Nevzat Aydın’la de bu konuda bir görüşme yapsın. Üzüm yiyelim desin.

Nayla’dan Telefon..

Geçen yıl ara tranfer döneminin bitimine çok az bir süre kalmıştı. Nayla’da oturuyoruz. Bir spor yazarı arkadaş telefonunu çıkardı ve bir numara aradı. İkimizin de yakın dostu Trabzonspor yöneticisine şunu söyledi: Yabancılarla uğraşmayın, Kasımpaşa’dan Eren Derdiyok, Antep’ten Orkan Çınar ve Kayserispor’dan Deniz’i almaya çalışın’ dedi.
İnanıyoruz ki, bizim kadim dost uğraştı ama alınamadı. Trabzonspor’a istenilen hiç alınamadı. Ama alınmaması gerekenler bir yol açıp geliyorlar.

Osmanlı Favori

Trabzonspor Antep’te biraz da kendi hataları ile mağlup oldu. Maç en az 3-2 lehimize bitirdi.  Suk ve İbanez geç girdiler. Osmanlı maçına ideal bir teptip ile çıkılmalı. Sol kenara İbanez yerleştirilmeli, Santrafor olarak da Suk oynamalı. Muhammet Demir forvet arkası oynatılabilir. İstatistikler Suk’un ceza sahası içinde çok daha etkili olduğunu gösteriyor.

Soylu’nun Hatırına!

Trabzonspor geçen yılki Fener maçından dolayı bu sezona sarkan cezası nedeniyle Kasımpaşa ve haftaya oynanacak olan Osmanlı maçını seyircisiz Geçecek. Trabzon’da taraftarların sahaya girmesi ve hakem dövmesi sebebiyle alınan ceza bir daha tekrarlanmamalı. Trabzonspor taraftarları artık İçişleri bakanının Trabzonlu ve Trabzon milletvekili olduğunu unutmamalı. İçişleri bakanımız Süleyman Soylu bir taraftan ülkenin güvenliğini sağlayacak bir taraftan da Trabzon’u düşünmeyeek. Herkes bir silkelenmeli ve kendine gelmeli. Avni aker veya Akyazı. No eylem!

Rize Tarihinin Fatih’i

Fatih Sultan Kar. 1994 yılında Rize Belediye Başkanı seçilen Şevki Yılmaz’la röportaj yapmaya gittiğimde tanıdım onu. Kanal 2000’in muhabiri idi. Sonrasında Tayyip Erdoğan İstanbul İETT’ye aldı kendisini. Orada ciddi çalışmalara başladı. Tayyip beyin bilinmeyen dünyasını ve fotoğraflarını ortaya çıkardı. Rize tarihine yöneldi. Rizeli siyasetçileri, Bakan ve Başbakanları, yerel yöneticileri, Rizespor tarihini, Nihat Mete’leri tarihi vesikalarla ortaya çıkardı. Çok önemli hizmetler yaptı. Son olarak da Rizespor’un eski Kaptanı İsmail’in hayatını yazdı. Fatih, İsmail’in bir gün Rizespor’a teknik patron olacağına inanıyor.

BİRAZ DA NOSTALJİ

1-Trabzon matbaası. Nevzat Yılmaz, önceki gün kaybettiğimiz İhsan Bektaş, Faruk Ata ve merhum Cumhur Odabaşıoğlu.
2-Trabzon hakemliğinin duayeni merhum İsmail Bayrak.