NECMİ PEREKLİ (FOTOMAÇ): 

Trabzon'un eksiği bugün orta sahanın topu kullanmada saha yoğunluğuna sahip olmada zayıf kaldığını fark ettim. Berat, Flavio ve Bekasetas orta sahada gerekli bloklar arası bağlantıyı ve komünikasyonu istenildiği gibi sağlayamayınca alan üstünlüğü tamamen F.Bahçe'ye geçti. Beklerdim ki Abdullah Avcı orta sahanın aksamasına bir tedbir ile gerekli değişiklik yapabilse idi. F.Bahçe'nin bu sahada ortaya koyduğu başarılı futbola Trabzonspor mükabil hamlelerle karşılık veremedi. 

İSKENDER GÜNEN (SABAH): 

Serdar ve Nwakaeme'nin hava topu mücadelesindeki faul düdüğü yanlıştı. Faul olmayan pozisyonda Trabzon'un atak girişimi söz konusuydu. Ayrıca F.Bahçe ceza sahası içinde Bakasetas'ın kafasına gelen dirseği görmeyen Uğurlu, maçın kaderini belirledi. Nedense böylesi kritik maçlarda yapılan hatalar hep Trabzonspor aleyhine denk geliyor! 

CEMAL ERSEN (MİLLİYET): 

Trabzonspor sahaya ideal on biri ile çıksa da, görev alan oyuncuların pandemiden etkilenmediğini ve antrenman eksikliğini görmezden gelmek mümkün değildi. Lakin bu tarz maçların motivasyonu, fiziksel gücün ve önyargıların önüne geçebiliyor çoğunlukla. Hata affetmiyor. Bir anlık zaafiyet, üzüyor seni. Trabzon da böyle bir gol ile teslim oldu. İlk yarıda Fenerbahçe oyuna hakim olmaya çalışan taraf idi. Nwakaeme’yi kilitlerken, karşısındaki Ekuban’a önlem alması, Trabzonspor’un hızını kesti. 

ERMAN ÖZGÜR (FANATİK): 

Trabzonspor’un ise geçtiğimiz haftalara nazaran daha geniş alanda oynamak ve rakibi çıkarken hataya zorlama planı tutmazken, Uğurcan yaptığı kurtarışlarla takımını maçın içinde tutmayı başardı. Trabzonspor’un Nwakaeme’ye bağımlı oyunu pozisyon getirmedi. Trabzonspor’da eksik olan neydi? Özellikle Ekuban, Djaniny ve Bakasetas’ın oyunun hiçbir bölümünde etkili olamamaları Trabzonspor için mağlubiyetin en önemli sebeplerinden biriydi. 

DENİZ ÇOBAN (BEİNSPORTS): 

Valencia-Bakasetas pozisyonunda Fenerbahçeli oyuncunun hamlesi rakibinin direkt yüzüne geliyor. Kollarını uzağa doğru açıyor. Bu benim açımdan tartışmasız penaltı + sarı kart. VAR'a da kanıt var. Devreye girmesi gerekiyordu. Bu tarz pozisyonlarda defalarca penaltı verildi. Bu pozisyonlar için standart oluştu artık. Neden verilmedi anlamadım. 

UĞUR MELEKE (HÜRRİYET): 

30’dan sonra hikâye değişti, bence Samuel ve Mesut başta olmak üzere birkaç Fenerbahçeli’nin yetersizliği bu dakikadan sonra su yüzüne çıktı. 30’la 70 arası oyunun kontrolü genel olarak Trabzon’daydı. Bu bölümde vitesi elinde tutan Nwakaeme’ye ayrı bir parantez açmak lazım. Belki skor yapamadı ama 30’la 70 arası maçın alfa karakteri oydu. Topu ayağına her aldığında tehlike yarattı, her dokunuşu belirleyiciydi. 

ÖMER FARUK ÜNAL (TÜRKİYE): 

Fenerbahçe açısından "yüz güldüren" istatistik şuydu! Kaleci Uğurcan, sahanın en iyisiydi. Ancak oyun olarak Trabzon'u mahkûm edebildi mi? Asla! Trabzon dün akşam hiçbir şeyi farklı yapmadı! Normal kurguları devam etti! Peki, niye ve neden kaybettiler? Nwakaeme, Ekuban, Bakasetas ve Djaniny vasatın çok çok altında kaldılar. Kıpırdamadılar bile... Tersini F.Bahçe'de Pelkas yaptı. 

Editör: TE Bilisim