Türkiye’nin değişik illerinden Trabzon’a gelen grup üyeleriyle sabah kahvaltısında buluşan Başkan Gümrükçüoğlu burada yaptığı değerlendirmede Trabzon’un gerçek bir turizm şehri olduğunu kaydetti.  

Tarihi ve turist birçok mekânı bulunan Trabzon’a son yıllarda çok önemli alanlar kazandırdıklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Adeta bir açık hava müzesi olan EYOF Parkımız bunlardan bir tanesidir. Yürüyüş yolumuz, bisiklet yolumuz kentsel dönüşümlerle temizlediğimiz vadilerimiz yine şehrimize yeni kazandırdığımız yaşam alanlarıdır. Yapımı devam etmekte olan Trabzon Botanik tamamlandığında Trabzon turizmine çok önemli bir ivme daha kazandıracaktır. Kentsel dönüşüm çalışmaları şehrimizde aralıksız olarak devam etmektedir.

 Trabzon her geçen gün eskiye nazaran çok daha iyi noktalara gelmektedir” dedi.  Turizm sezonun basında Trabzon turizmi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Gümrükçüoğlu, “Geçen yıl şehrimizi 460 bin Körfez ülkesi turist ziyaret etti. Bu rakam 2010 yılında 30 bindi. Hedefimiz bu rakamı çok daha yukarılara taşımak. Aynı hedefimiz yerli turistlerimiz ve diğer ülkelere mensup turistler içinde geçerlidir. Trabzon son yıllarda turizmde büyük bir atılım yapmıştır. Büyükşehir Belediyesi olarak bu atılımın artarak devam etmesi için üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız ve sorumluluğumuzu fazlasıyla yerine getirmekteyiz” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim