6 Kız 10 Erkek Takım
 

Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Hokey Türkiye Grup Birinciliği Müsabakaları Trabzon’da yapıldı. 6 kız ve 10 erkek takımlarının katıldığı müsabakalar sonunda dereceye giren takımlar, Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı elde etti. Yomra Spor Kompleksinde düzenlenen ve 5 gün boyunca devam eden ANALİG Hokey Türkiye Grup Birinciliği müsabakalarında 300’ü aşkın sporcu mücadele etti.
 
Bu Lig Önemli
 

ANALİG müsabakalarına büyük önem verdiklerini ifade eden Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Sporun tabana yaygınlaştırılması, üst gruplara katılamayan yetenekli çocukların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemini oluşturarak çocukların duygusal ve sosyal yönden yetiştirilmesi ve geliştirilmesi hedeflenen bu ligi çok önemsiyoruz” diye konuştu.
 
Nefes Kesen Maçlar
 

Zevkli ve çekişmeli geçen müsabakalar sonunda kızlarda A Grubunda Diyarbakır ve Amasya, B Grubunda da Van ile Erzincan ilk 2 sırayı alarak finallere katılmaya hak kazandı. Erkeklerde ise Erzurum, Amasya ve Diyarbakır karmaları, gruplarını ilk sırada tamamlayarak finallere çıktı. En iyi ikinci takımlar arasında yapılan maçlar sonunda da Van Karması finallere katılan dördüncü takım oldu.
 
Madalyaları Verildi
 

Dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı Ayhan Pala, Yomra Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cengiz Aydoğdu ile diğer yetkililer tarafından verildi. Kapanış töreninde konuşan Spor Şube Müdür V. Yusuf Çebi, “Yüzlerce öğrenci burada hem spor yaptı, hem yeni dostluklar edindi. Mükemmel organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.
Editör: TE Bilisim