HÜCUM MAÇ KAZANDIRIR SAVUNMA ŞAMPİYON YAPAR

NECMİ PEREKLİ (FOTOMAÇ):  Trabzonspor şampiyonluk yolunda gerçekten sahada tüm hatları ile senkronizasyon içerisinde oynadı. Bakın futbolda hücum maç kazandırır ama iyi bir savunma ise o takımı şampiyon yapar. Sivasspor'un bu şartlar altında Trabzonspor'a direnecek gücü yoktu. Sadece Fernando ayakta kalabildi ve rakibe zor anlar yaşattı. Gerisi sıradandı. Orta sahada kaptan Sosa'nın oyunu okuyup yönlendirmesi ise bize eski zamanların virtüöz oyuncularını hatırlattı. Sosa, Trabzonspor için gerçekten büyük kazanım ve şanstır.

İSKENDER GÜNEN (SABAH): Oyuncu performanslarını göz önüne getirdiğimizde Trabzonspor'da orta alanda Ndiaye, Guilherme ve de Sörloth'tan başka öne çıkan oyuncu yoktu. Özellikle Ndiaye çok kritik pozisyonlarda rakibin atak girişimlerine karşı koyan isim oldu. Önde bir Sörloth var ki; attığı goller ve de ilk yarının son dakikalarında pozisyonun içinde olan isim yani ikinci golün hazırlayıcısı idi. Bir oyuncu takıma herhalde bundan fazla katkı yapamaz diye düşünüyorum. Alınan 3 puan bundan sonraki haftalar ve de bir maç eksiğine rağmen liderliği almak önemliydi. Fakat, liderliği yakaladığınız maçta düşünmeniz gereken daha sonraki haftalarda yapacağınız önemli karşılaşmaları hesaplamak zorundasınız.

SELAHATTİN KINALI (TAKVİM):  Maça fırtına gibi gönüllerin şampiyonu olduğu sezonlarda göze hoş gelen futbolunu skora ve puan tablosuna yansıtamayan Trabzonspor, şampiyonluk hedefi koyduğu bu sezon fantazi dozajını düşürüp skor gerçekliğine dönünce ligdeki tüm ezberleri bozdu. Perdeyi, ligimize fazla gelip Trabzonspor'a hem sportif ahlak hem de oyuncu karakteri olarak damgasını vuran Sörloth yaptı. Aynı Sörloth ilk yarının sonlarına doğru Caner'e attırdığı golle hem tribünlerin hem takımın stresini sıfırladı, kalan dakikalar istatistiğe dönüştü.

CEMAL ERSEN (MİLLİYET): Skor üzerinden değerlendirirsek, Trabzonspor iyi yolda ve emin adımlarla hedefe yürüyor. Kazanan her zaman haklıdır. Kriteriniz oyun ise, ilk yarıdaki iki gole karşın, ofansif futbolu ligde en iyi uygulayan bordo-mavililerin hücum organizasyonlarında sıkıntı olduğu gerçeğini kabul etmek zorundasınız. Erken gelen üstünlük sayısı elbette psikolojik rahatlık sağladı. Ancak Sörloth, her zamanki gibi Uğurcan, Guilherme ve Ndiaye’nin hakkını verelim. Farkı yaratan bu dört oyuncu idi. En iyisi kimdi derseniz, kuşkusuz “Kuzeyin oğlu” Norveçli idi. İki golde de onun imzası vardı.
 
Editör: TE Bilisim