İlk Temas Devre Arasında 

Oyuncu ile ilk temasları devre arasında kuran Bordo Mavililer transfer yasağı gelmesine rağmen oyuncudan kopmamış ve sezon sonunu beklemişti. İngiltere’de mutsuz olan Nijerya Milli Takım Kaptanı John Obi Mikel ile Trabzonsporlu Onazi sürekli kontakta kalınca sezon sonunda Trabzonspor harekete geçti. 

İlk Teklif 1.2 Milyon Euro 

Geçtiğimiz hafta Afrika Kupası sebebiyle Mısır’a giden Bordo Mavililer orada Obi Mikel’e 1.2 milyon Euro + 200 bin Euro bonus şeklinde teklif yapmıştı.

2 MİLYON EURO İSTEDİ! 

Trabzonspor’dan 2 milyon Euro yıllık maaş ve imza parası talep eden Mikel cephesi Bordo Mavili takımla görüşmesi sonrası istediği ücretlerde büyük oranda indirime gitti. PROJEYE HAYRAN KALDI… Oyuncuya Trabzonspor’un yeni yapılanmasından bahseden Bordo Mavili kurmaylar 35 milyon Euroluk teklifleri geri çevirdiklerini, 30 bin taraftara oynadıklarını, para sorunun bittiğini ve şampiyonluğa odaklandıklarını yıldız oyuncu Mikel’e bildirdi. 

Projeye Hayran Kaldı… 

Oyuncuya Trabzonspor’un yeni yapılanmasından bahseden Bordo Mavili kurmaylar 35 milyon Euroluk teklifleri geri çevirdiklerini, 30 bin taraftara oynadıklarını, para sorunun bittiğini ve şampiyonluğa odaklandıklarını yıldız oyuncu Mikel’e bildirdi. 

Onazi İşi Bitirdi 

Bu bilgiler karşısında oldukça mutlu olan Nijeryalı oyuncu Bordo Mavili kurmaylara projeden duyduğu mutluluğu dile getirerek söylenen vaatleri onaylamak adına vatandaşı Onazi ile saatlerce görüşerek teyid aldı. Oyuncu ile görüşen Onazi “burası futbol şehri, burada futbolunu oynadıktan sonra mutlu olursun, burada müthiş bir aile ortamı var” dedi. Mikel’de Onazi’ye “sadece futbola odaklanmak ve ailemle huzurlu bir ortamda yaşamak istiyorum” diyerek Trabzonspor’un yıllık 1,5 milyon Euro’luk maaş teklifini kabul ettiğini bildirdi.  

Eşi İçin İkna Turları Düzenlendi 

Trabzonspor ile her konuda anlaşan Mikel’in eşi Olga Diyachenko ile de görüşen Bordo Mavililer uzun süren görüşmeler sonrası eşini de Trabzon’a gelmeye ikna etti.  

Başakşehir devreye girdi ama.. 

Bu esnada Süper Lig ekibi Başakşehir oyuncuya 1 milyon 800 bin Euro + 500 bin Euro’luk bir teklif gönderdi ancak bu Mikel cephesi tarafından kabul görmedi. 

İmza Töreni Olacak 

Obi Mikel’in teklifi elinin tersi ile itmesi Trabzonsporlu yöneticiler tarafından büyük beğeni toplarken oyuncuya Trabzon’dan bir villa kiralanacağı ve Afrika Kupası sonrası görkemli bir imza töreninin düzenleneceği öğrenildi.
 
Editör: TE Bilisim