29 Haziran 1991 yılında Güney Kore'nin Chungju şehrinde dünyaya gelen Suk, futbola ülkesinde atılsa da, şansını Avrupa'da denemek istedi. 2007'de Londra'ya giderek burada bağımsız bir futbol okuluna girdi. 2009'da Crystal Palace onu denemeye aldı ancak çalışma izniyle ilgili sorun nedeniyle bu transfer gerçekleşmedi.

İngiltere'de aradığını bulamayan Suk, Hollanda'ya uçarak Ajax'ın kapısını çaldı. Kendisini denemeye almalarını tavsiye etti ve bu isteğini de kabul ettirdi. Başarılı bir deneme sürecinin ardından 2010 yılının Ocak ayında Ajax ona bir yıllık sözleşme önerdi ve imzalar atıldı. Bir ay sonra as takımla maça çkarken, Ajax forması altındaki ilk golünü 2010-11 sezonu öncesinde Chelsea ile oynanan hazırlık maçında kaydetmişti. İyi bir hazırlık dönemi geçirse de, 2010-11 sezonunda ilk 11'de forma giyme şansı bulamadı ve sözleşmesi de yenilenmedi.

Suk, belki Ajax'ta hayallerini gerçekleştiremedi ama kendisine verilen fırsattan ötürü duyduğu minneti, Ajax logosunu ve Amsterdam armasını sağ koluna dövme yaptırarak gösterdi. 2011 yılının Haziran ayında, Groningen ile 2+2 yıllık sözleşme imzalayan Suk, burada geçirdiği bir buçuk sezonun ardından 2013 yılının Ocak ayında Portekiz ekiplerinden Maritimo ile anlaştı. Burada ilk maçında gol atmayı başarırken, sezon sonunda soluğu Al-Ahli'de aldı. Kısa süren Al Ahli macerasının ardından ise sırasıyla C.D. Nacional ve Vitoria Setubal forması giyen Suk, geçen sezonun devre arasında ise Porto'ya transfer oldu.

Nasıl Bir Oyuncu?

1.90 boyundaki Suk, özellikle hava toplarındaki hakimiyetiyle dikka çekerken, tipik bir pivot santrfor özelliklerine sahip diyebiliriz. Bunun dışında güçlü fiziği ve uzun boyuna rağmen ayaklarına hakim ve çabuk sayılabilecek bir oyuncu.

Ne Yaptı?

Genç yaşına rağmen birçok takım değiştiren Suk, geride bıraktığımız sezon Vitoria Setubal forması altında 19 resmi maça çıkarak ve 9 gole imza attı. Sezonun ikinci yarısında Porto'da daha çok yedek kulübesinde beklerken, dördü ilk 11'de olmak üzere toplam dokuz resmi maçta forma giyerek bir gol attı ve bir asist yaptı.
 

Editör: TE Bilisim