Avcı son olarak Beşiktaş ile çalışmış ve ayrılık sonrası tazminat maddesi gündeme gelmişti. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. İşte son dakika gelişmesi...
 
Trabzonspor'da alınan kötü sonuçların ardından Eddie Newton ile yollar ayrıldı. Bordo-mavili ekip Abdullah Avcı ile anlaşmaya vardı. Avcı'da Beşiktaş ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı.
 
Bordo-mavili takıma evet demeden önce Antalyaspor'dan daha yüksek bir maaş teklifi alan Abdullah Avcı, Trabzonspor'a hemen hemen yarı ücrete imza attığı ortaya çıktı.
 
Öte yandan Avcı'nın bordo-mavililere imza atması Beşiktaş'ı da yakından ilgilendiriyor. Siyah beyazlı kulüple ihtilaflı şekilde ayrılan Avcı'nın alacağı tazminat merak ediliyor.
 
Eski Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın toplam 36 milyon lira karşılığında 3 yıllık sözleşme yaparak geçen sezon başında göreve getirdiği Abdullah Avcı, istenilen sonuçları alamadı. Bu arada siyah beyazlılarda yönetim değişti ve başkanlık koltuğuna da Ahmet Nur Çebi oturdu.
 
Çebi yönetimi Avcı'nın işine son verdi ve yerine kulübün efsanelerinden Sergen Yalçın'ı getirdi. 29 Ocak'a kadar sadece yarım yılın ücretini; yani 6 milyon lira alabilen Avcı, Beşiktaş'tan yaklaşık 30 milyon lira daha talep ediyor.
 
Avcı'nın sözleşmesinde; "Kulüp tarafından işine son verilmesi halinde tazminat yükümlülüğü FIFA talimatlarına göre belirlenir." ifadeleri bulunuyor. Avcı da bu talimata dayanarak Beşiktaş'tan 2.5 yıllık hak talebinde bulunuyor.
 
Çebi'den açıklama 

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, spor müdürleriyle bugün gerçekleştirdiği basın sohbet toplantısında Beşiktaş'ın eski, Trabzonspor'un ise yeni teknik direktörü Abdullah Avcı ile süren alacak sorununa dair açıklamada bulundu.
İhtarname yolladı 

Ajansspor'un haberine göre Çebi, Avcı'nın kulübe 19 milyon liralık alacak için ihtarname gönderdiğini söyledi.

Çebi, "Bizde çalıştığı dönemin parasını almıştı. Trabzonspor'dan alacağı 11 milyon lirayı da düştükten sonra bizden 19 milyon lira talep ediyor. İhtarname gönderdi" dedi.

Avcı ile karşılıklı oturup konuşmaları gerektiğini söyleyen Çebi, "Kendisiyle yapılan anlaşma hem süre hem tutar olarak çok ağır. Bir sene önce benimle yıllık 12 milyon liraya anlaşıyorsun şimdi bunun yarısına Trabzonspor'a gidiyorsun. Üzerini Beşiktaş tamamlayacak gibi oluyor. Karşılıklı konuştuğumuzda bu sorunu çözeceğimizi düşünüyorum" dedi.

Beşiktaş İcra Kurulu Başkanı Mesut Urgancılar da Abdullah Avcı'nın hem Trabzonspor'un başına geçtikten sonra Beşiktaş'tan alacaklı görünmesinin etik olmayacağını belirtti. Urgancılar, "İki takım karşılaştığında ikisinden de alacaklı olan bir teknik direktör görüntüsü olacak. Bu etik olmaz" diye konuştu.

Avcı'nı anlaşması 

Beşiktaş, 3 Temmuz 2019 tarihinde deneyimli teknik direktör Abdullah Avcı ile anlaşarak, takımın başına geçirmişti.

Taraflar arasındaki anlaşmaya göre; Avcı her yıl için 12 Milyon TL alacaktı. Ayrıca şampiyonluk için 400.000 euro prim de bulunuyordu. Başarısız sonuçların ardından Beşiktaş yönetimi Avcı ile yolları ayırmış ve yerine Sergen Yalçın'ı getirmişti.
Editör: TE Bilisim