İki gün önce Ünal kardeşimizin annesinin vefat ettiğini üzülerek belirtmek istiyorum. Ünal hocanın ve tüm ailesinin başı sağ olsun Allah hepsine sabır versin.

Deplasmanda ilk kez kazandığımız Akhisar maçına geçecek olursak; Futbol oynamak için zemin çok güzel, taraftarlarımızın müthiş desteği ve adeta evimizde oynar gibi bir görüntü vardı.
Trabzonspor’un kadrosuna baktığımızda, yine değişim görüyoruz Yusuf yok. Kucka ise kadro harici yeni transferimiz Amiri’yi ise ilk kez 11’le sahada gördük.

Fakat Amiri diğer maçlarına göre koşsa da bana göre tutuk bir oyun sergiledi düşüncesindeyim. Yorgun olan Akhisar’da Mustafa Yumlu’da sakatlanınca, defans zaafları dışarı çıkmış oldu.

Bunun yanında çok iyi oyun sergileyen Abdülkadir’i, 34.dakikada düşürdüler bu serbest vuruşu maçın iyilerinden olan Sosa kullandı ve mükemmel vuruşla ilk golümüzü kaybetmiş oldu.

Bu gol aynı zamanda Sosa’nın da bu sezonki ilk golüydü. 42.dakikada yine Abdülkadir devredeydi, rakiplerini birer birer geçip Rodallega’yı gördü ona yapılan hareketi de hakem faul olarak tespit ederek beyaz noktayı gösterdi, bu atışı Burak gole çevirince Trabzonspor da maçı ilk yarıda noktaladı..
2-0 yenik durumdayken soyunma odasına giden Akhisarsporlular, adeta ikinci devreye kamçı yemiş gibi başladılar ve Trabzonspor’u abluka altına aldılar fakat bu baskı sadece 10 dakika sürdü,
Devamında topun hakimi yine Trabzonspor oldu.

Kalite her zaman kendini gösteriyor. Bu maçta da Abdülkadir ve Sosa mükemmel oynayarak galibiyetin mimarları oldular.

Belki diyeceksiniz galibiyeti bu iki oyuncuya mı bağlıyorsunuz diye, tabii ki hayır takım olarak herkes görevini yaptı. Fakat bu ikili bence üst düzey oynadılar diye düşünüyorum.

Bu maça çıkana kadar üzerimizde bir dış saha baskısı vardı. Bunu da Akhisar’ı rahat geçerek kırmış olduk diyorum..

Hafta arası Avrupa kupasında zorlu maç oynayan Akhisar, haliyle bizim maça yorgun olarak çıktı. Bu da Trabzonspor açısından büyük bir avantajdı, Trabzonspor’da bunu iyi kullanarak rakibini mağlup etti.

Trabzonspor ilk deplasman galibiyetini aldı, Sosa ilk golünü attı, Amiri ilk kez 11’de sahaya çıktı, Akhisar kendi sahasında ilk yenilgisini aldı.

O yüzden bu maç adeta ilklerin maçı oldu diyebiliriz…