Süper Lig'de Yeni Malatyaspor ile karşılaşan Trabzonspor'da gözler Afobe'deydi. Golcü yıldız beklentileri fazlasıyla karşıladı.

İlk 11'de 2 değişiklik 

Süper Lig'in 3. haftasında Yeni Malatyaspor'u konuk eden Trabzonspor'da, geçen haftaki Yukatel Denizlispor karşılaşmasının ilk 11'ine göre 2 oyuncu değişikliği yapıldı.

Teknik direktör Eddie Newton, Campi'nin yerine geçen hafta kırmızı kart cezası nedeniyle oynayamayan Flavio'ya, Abdurrahim Dursun'un yerine de sakatlığı düzelen Marlon'a ilk 11'de görev verdi.
Sezon öncesi Yılport Samsunspor ile oynanan hazırlık karşılaşmasında sakatlanan ve ilk 2 hafta forma giyemeyen yeni transfer Marlon, bordo-mavili ekipte ilk resmi maçına çıktı.

Sakatlıkları bulunan Trondsen, Kamil Ahmet Çörekçi, Ekuban, yeni transfer Diabate ve henüz hazır olmayan Pereira'nın yanı sıra, takımda düşünülmeyen Hosseini ile Guilherme de kadroda yer almadı.
Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu'nda oynanan müsabakayı Trabzonspor 3-1 kazandı. Trabzonspor'un gollerini 24. ve 33. dakikalarda Afobe ile 45+3. dakikada Nwakaeme kaydetti. Yeni Malatya'nın golünü 78. dakikada penaltıdan Adem Büyük attı.

İlk maçında 2 gol birden 

Trabzonspor'da Sörloth'un yerine alınan Afobe, iç sahada çıktığı ilk maçta 33 dakikada 2 gol attı. Afobe'nin 2 isabetli şutu da gol oldu.

Ayrıca 27 yaşındaki santrfor, Trabzonspor formasıyla Süper Lig tarihinde gol atan üçüncü İngiliz oyuncu oldu.

Yeni Malatya'nın tek golü penaltıdan geldi. Öte yandan Uğurcan Çakır, Trabzonspor kariyerinde hiç penaltı kurtaramadı. 16 penaltının tamamı gol oldu.

Adem Büyük penaltı kaçırmıyor 

Öte yandan Galatasaray'dan Yeni Malatyaspor'a transfer olan Adem Büyük penaltı başarısıyla dikkat çekti. Adem son 3 sezonda kullandığı 10 penaltının 9'unu gole çevirdi.

Trabzonspor teknik direktörü Eddie Newton, Afobe2nin Sörloth ile karşılşatırmasıyla ilgili olarak, "Karşılaştırmaların bir an önce bitmesi gerekir. Afobe'nin Sörloth'tan çok daha farklı bir tarzı var. Sörloth, harika bir sezon geçirdi. Sezonda 30 gol çok kolay bir şey değil. Bu sezon Afobe'den beklentimiz takıma yardımcı olması, bunun için de gol atması gerekir." ifadelerini kullandı.

*Trabzonspor'un en önemli futbolcusu takımdan gitti; onun yerine geldi. *Beklentileri karşılar mı diye şüpheler vardı. *Evlat acısını yaşadı, hayatı mahvoldu. *İlk kez İngiltere dışına çıktı, bilmediği bir ülkeye geldi. Bugün ise Afobe yeniden doğdu. Seni savunacağız güzel adam!

Editör: TE Bilisim