Bu sonuçla birlikte Karadeniz temsilcisi İstanbul ekiplerine karşı başarısız grafiğini sürdürmüş oldu. Ligde bu sezon 6 kez kaybeden Trabzonspor, tüm yenilgilerini İstanbul takımlarına karşı aldı. İşte detaylar...

Süper Lig'in 27. haftasında şampiyonluk yolunda kritik bir maç oynandı. Trabzonspor, sahasında Fenerbahçe'yi konuk etti. Pelkas'ın golüne engel olamayan bordo-mavililer, müsabakadan 1-0 mağlup ayrıldı. Bu sonuçla Karadeniz ekibinin İstanbul kâbusu da sürmüş oldu.


Ligin geride kalan diliminde 6 kez yenilen Trabzonspor, bu mağlubiyetlerin hepsini İstanbul takımlarına karşı aldı. 8 kez İstanbul ekipleriyle mücadele eden bordo-mavililer, 6 kez yenilirken, sadece 2 maçı kazanabildi.


Trabzonspor'un bu sezon aldığı tüm yenilgiler İstanbul takımları karşısında yaşandı. Karadeniz ekibi F.Bahçe'ye 1-0 ve 3-1 yenilirken G.Saray'a 2-0 kaybetti.


Kasımpaşa karşısında sahadan 4-3'lük mağlubiyetle ayrılan bordo-mavililer, Başakşehir'e de 2-0 yenildi. Beşiktaş ile oynanan ilk maçı da 3-1'lik skorla kaybeden Trabzonspor, İstanbul takımlarına diş geçiremedi.


Trabzonspor bu sezon deplasmanda Beşiktaş'ı 2-1, Başakşehir'i ise 1-0 yenmeyi başardı.


28. haftada Kasımpaşa ile deplasmanda kozlarını paylaşacak Trabzonspor, sezon sonuna kadar evinde Fatih Karagümrük ve deplasmanda Galatasaray'la oynayarak İstanbul takımlarına karşı maçlarını tamamlayacak.
Trabzonspor'un İstanbul takımlarına karşı aldığı mağlubiyetler şöyle...


Trabzonspor 1-3 Beşiktaş
Trabzonspor 0-2 Başakşehir
Fenerbahçe 3-1 Trabzonspor
Trabzonspor 3-4 Kasımpaşa
Trabzonspor 0-2 Galatasaray
Trabzonspor 0-1 Fenerbahçe

Editör: TE Bilisim