MORALLER YERİNDE

Almanya’nın Harsewinkel kentindeki Hotel Klosterpforte'de konaklayan Ay Yıldızlılar, antrenmanı da buradaki sahada yaptı. İlk 20 dakikası basına açık gerçekleştirilen idmanda kadrodaki tüm oyuncular yer aldı. Isınma hareketleri ile başlayan antrenmanda, pas çalışmasının ardından dar alanda çift kale maç oynandı. İtalya karşılaşmasının taktik çalışması ile süren idman kalecilerin de oyuncu olarak yer aldığı maçla tamamlandı. Sadece kafa ile gol atılabilen çekişmeli mücadeleyi kazanan taraf kırmızı takım oldu.

Güneş’in İmha Planı

Cuma günü oynanacak olan İtalya maçı için geri sayıma geçen Türkiye’de Teknik Direktör Şenol Güneş, takımını motivasyon anlamında zorlu müsabakaya hazırlanırken, son oynanan Moldova maçından ise önemli notlar çıkardı. Savunma anlayışındaki benzerlikler nedeniyle İtalya maçı öncesi Moldova ile oynama kararı veren tecrübeli teknik adam, İtalya’nın hücum anlayışına da tedbirler almaya hazırlanıyor. Gruptaki ilk maçın provasını Moldova karşısında yaptıran Şenol Güneş, Burak Yılmaz’ın attığı golün öncesindeki anlayışın, kendileri için çok önemli olduğunu tüm takıma aktardı.

TAKTİK BELLİ

Güneş ayrıca, İtalya’nın hücum hattının elbette Moldova’dan çok çok daha güçlü olduğunu belirterek, savunmadaki bazı sıkıntıları da notlarının arasına ekledi. Azerbaycan ve Gine ile oynanan hazırlık maçlarının da, gruptaki rakiplerle benzer özellikleri olduğu için çok önemli olduğunu kurmaylarıyla paylaşan Teknik Direktör Şenol Güneş’in tüm takıma turnuvaya galibiyetle başlamayı aşıladığı vurgulandı. Azerbaycan, Gine ve Moldova ile hazırlık döneminde yapılan karşılaşmaların EURO 2020 öncesinde adeta takıma bir ışık tuttuğu vurgulandı. Bu doğrultuda çalışmaların daha detaylı ve kapsamlı yapıldığı bildirildi.

Editör: TE Bilisim