Güneş, “Göreve başladığım dönemde ilk zamanlar kolay değildi ama federasyon, teknik ekip ve futbolcular sayesinde Avrupa'da oynayan oyuncularımızla güçlenen, gençlerden oluşan bir takım oluşturmayı hedefleyen olağanüstü bir dönem geçirdik. Amaç, iyi futboldan da önce değerlerle dolu bir takım ve bir aile yaratmaktı. Taraftarlarımız bunu anladı ve destekleri artarak sürdü” dedi.

POTANSİYELİMİZ YÜKSEK

Türkiye’nin elemelerde Belçika ile beraber en az gol yiyen takımlardan biri olduğunun hatırlatılması üzerine deneyimli teknik adam, “Evet, bu doğru. İtalya’dan bir eksik. Gollerin hepsi de duran toplardan. İtiraf etmem gerekirse bu şampiyonayı 2020'de oynamayı tercih ederdim. Bunu sadece pandemi olmadan olsaydı diye söylemiyorum ama o zaman çok iyi bir seviyeye ulaşmıştık. Ancak potansiyelimiz halen yüksek. Açık konuşalım. İtalya, Avrupa Şampiyonası'nın favorilerinden biri. Kazandıkları 4 dünya kupası bunu gösteriyor. Mancini ile yeni bir takım kurdular. Genç, dinamik, başarı hedefi olan bir takım. Umarım güzel bir açılış maçı oynarız” diye konuştu.

HEYECAN VERİCİ

Turnuvaya iyi bir sonuçla başlamak istediklerini ifade eden deneyimli teknik adam, “Biz bu tip takımlara karşı kendi futbolumuzu ortaya koymak istiyoruz. Sonra hücumda iyi olan İsviçre ve hızlı ve kontratağa iyi çıkan Galler ile karşılaşacağız. Ama iyi bir başlangıç yapabilirsek, o zaman daha iyi bir şansımız olacağını düşünüyorum. Bu nedenle İtalya maçını çok önemsiyorum. Herhangi bir hesap yapmadan oynayacağız. Üç olası sonuç da olabilir. Heyecan verici olacak” dedi. Kendisinin daha önce milli takımla 2002'de Dünya Kupası'nda üçüncü olduğu hatırlatılan Şenol Güneş, “Pek çok şey değişti. Ama etrafımızda aynı heyecanı hissettiğimiz doğru” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim