ŞAMPİYONLAR LİGİ İÇİN

Süper Lig'de geride bıraktığımız sezonu şampiyon tamamlayan Trabzonspor'da transfer çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Fırtına şu ana kadar kadrosuna 4 ismi katmıştı. Fotomaç Gazetesi yazarı Reha Kapsal da bu oyuncuları detaylı şekilde analiz etti. İşte o yazı: Şampiyon Trabzonspor şu ana kadar 4 transfer yaptı. 2 transfer daha yapıp yeni sezon kadrosunu oluşturacak. Tabii ki burada Süper Lig, Türkiye Kupası olduğu gibi Devler Ligi'nde oynayacağı ön eleme ve bunu da geçtikten sonra direkt gruplarla ilgili kuracağı kadro yapısı çok önemli.

POZİSYON OYUNUNU İYİ BİLİYOR

Şu ana kadar yapılan 4 transferin taktik teknik fizik anlamındaki özellikleri... Larsen'le başlayarak değerlendirdiğimizde; Danimarkalı milli oyuncu geçtiğimiz sene Udinese'de ilk devre dolu dolu oynamıştı, devre arasında yapılan hoca değişikliğinden sonra forma giymedi. Fiziksel kalitesi, oyun disiplini, mental yapısı iyi bir oyuncu. Pozisyon oyununu da iyi bilir. Gelişmesi gereken yön ise genelde kariyerinde çok asisti yok. Orta kalitesini, asist özelliğini daha üst seviyeye çekmesi gerekir. Savunmanın sağında oynadığı gibi solda da oynayabilen bir isim hatta sıkışıldığında stoperde de oynayabilir.

İLK HAMLELERİ SERT

Denswil geçen sezon da Trabzonspor forması giydi. Fizik kalitesi iyi, cepheden gelen yüksek toplarda etkili. Sol ayağı ile topu oyuna doğru sokan, teknik yapısı iyi bir isim. İlk hamleleri sert, agresif şekilde yapma başarısı var. Onun da mevkisiyle ilgili pozisyon bilgisini geliştirmesi gerekir. Çünkü oynadığı yerde bu özellikler çok önemlidir.

OFANSİF YÖNÜNÜN GELİŞTİRMELİ

Doğucan Haspolat, Kasımpaşa'dan bildiğimiz orta sahada 6 numara özelliği taşıyan genç, dinamik, koşan, toplara iyi vuran, dayanıklılığı iyi olan, mücadele gücü yüksek biri. Orta sahaya mutlaka dinamiklik getirecektir. Oyun organizasyonunda genç yaşına rağmen becerikli bir oyuncu. Mental yapısı da iyi, dirençli... Geliştirmesi gereken yön de ofansif yönünü 8 numara profiline evirerek daha fazla hücuma çıkması, rakip savunma arkasına daha fazla top kullanması gerek. Driplingi, rakip ceza alanına girmeyi deneyip ofansif özelliklerini daha iyi noktalara çıkarmalı.

ORTA VE ŞUT BECERİSİNİ ARTIRMALI

Eren Elmalı oynadığı savunmanın sol kenarında atletik, motorik özelliği ve hızıyla o kanadı etkili kullanacak bir oyuncu. Gençliğiyle, disipliniyle konsantrasyonuyla genç yaşına rağmen iyi seviyelerde.

Ofansif açıdan orta kalitesini ve şut becerilerini geliştirmesi gerekiyor. Aynı zamanda savunmada da yerleşiminin, pozisyon almasının, top alan adam savunmasının daha mükemmel olması için uğraşmalıdır. Tabii ki bordo-mavililerin doğru yapılan transferlerde her oyuncu gibi güçlü zayıf yönleri de var. Fiziksel olarak teknik taktik olarak beceri seti vardır. Bu özelliklerini de geliştirmek geçtiğimiz sezon birçok isme dokunup başarı ile uygulayan Avcı ve ekibinin her zamanki gibi önceliğidir.

Editör: TE Bilisim