Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce, 15 Temmuz darbe girişimine dikkat çekmek ve vatanı uğruna gözünü kırpmadan ölüme giden kahraman şehitlerimiz ile hainlere karşı direnip 15 Temmuz’un simge isimleri olan gazileri anmak amacıyla spor etkinlikleri düzenleniyor. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Beşirli Tenis Kompleksi’nde düzenlenen Tenis Müsabakalarına, çeşitli yaş kategorilerinden 100’e yakın sporcu katıldı. Aynı gün kapsamında yapılan bilardo ve Eskrim Müsabakaları da büyük ilgi gördü. Vakfıkebir ilçesinde gençler, 3x3 Sokak Basketbol Turnuvası ile birbirinden zorlu maçlar oynadı.

TOHM Salonu’nda Güreş Yarışları düzenlenirken Söğütlü Atletizm Stadı’nda Judo Salonu’nda yapılan 15 Temmuz Anma Müsabakaları’nda büyük çekişmelere sahne oldu. Yomra Spor Kompleksi’nde Spor Tırmanış müsabakaları yapıldı, Arsin Spor Salonu’nda ise Badminton Turnuvası heyecanı yaşandı. Bugün ve yarın ayrıca, Akçaabat Yelken Kulübü tarafından da Yelken Yarışları düzenlenecek. Öte yandan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Tekinlikleri kapsamında bu akşam saat 21.00’da Sancak Taşıma amacıyla sembolik bir koşu yapılacak.

Öğretmenevi önünde başlayıp, Maraş Caddesinde devam edecek olan koşu, Meydan Parkında sona erecek, burada sporcular sancağı Vali İsmail Ustaoğlu’na teslim edecek. Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Ülkemiz, büyük bir ihanet yaşadı ama onlara karşı mermiye göğsünü siper etmekten korkmayan milyonlarca insan, herkese tarihi bir ders verdi, geleceğe dair herkesin içini aydınlattı. O kahramanlarla gurur duyuyoruz. Spor etkinliklerimizi onlara armağan ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim