Beş haftadır ligde galibiyet hasreti ile yanıp tutuşan Trabzonspor'da kupa maçı ile başlayan galibiyet dün Akyazı’da Hatayspor karşısında da devam ederek hem şeytanın bacağını kırdı, hem de üzerindeki kara bulutları bir nebze de olsa kaldırdı.

Ligin dört büyük kulübünden birisi olan Trabzonspor'un Hatayspor ile oynadığı maçta tribünde az sayıda taraftarın yerini alması çok acı. Taraftarlık iyi günde kötü günde takımının her zaman yanında ve destekçisi olmalı. Bordo-Mavili renklere gönül verenler takımına küsmez. Trabzonspor bundan önce oynadığı maçlara nazaran Hatay karşısında biraz daha canlı idi. Top rakibin ayağında iken iyi baskı oluşturup topa sahip olan taraf Trabzonspor'du. İlk yarıda Hatayspor un doğru dürüst tek bir atağı veya pozisyonu yoktu. Kaleci Uğurcan ilk kez kalesinde bu kadar rahat idi. Trabzonspor, Fernandez, Enis Trezeguet ile gol pozisyonları buldu. Mısırlı oyuncunun ceza sahası dışından şutu Hatayspor kalesinin üst direğinden geri geldi. İkinci yarıda Trabzonspor ne pahasına olursa olsun mutlak golü bulmalıydı. Nitekim de beklenen gol Trezeguet’in akıl dolu kafa vuruşu, kaleci Erce'nin uzanamayacağı köşeye top gitti. Bu gol Trabzonsporlu oyuncuları ateşledi.

Trabzonspor oyun üstünlüğünü sürdürdü. Fizik gücü düşük olan Hatayspor kalesinde önce Enis ile sonra Visca ile iki net pozisyon yakaladı. Kaleci Erce bu topları zorluk içinde çeldi. Nitekim ilk yarıda bir pozisyonda taraftarlar tarafından yuhalanan Bardhi attığı golle taraftarları ile barıştı. Oyundan çıkarken  alkışlar arasında çıktı. G.Saray maçı öncesi kadro dışı kalan Umut Bozok affedildikten sonra  son dakikada oyuna dahil olurken bir kısım taraftarın bu oyuncuyu yuhalaması hiç yakışık olmadı. Böyle taraftarlık olmaz. Beş maçtır galip gelemeyen Trabzonspor camiasına Hatay galibiyeti rahat bir nefes aldırdı.