İleriye Dönük Alacakları Ödendi
 
Süper Lig Cemil Usta Sezonu’nun ilk yarısını 32 puanla üçüncü sırada tamamlayan ve şampiyonluğun en güçlü adayı olarak gösterilen Trabzonspor’da şok bir gelişme yaşandı. Kayserispor maçı sonrası teknik direktör Ünal Karaman konusunda yaşanan gelişmeler karara bağlandı. Önceki gün yaşanan sıcak gelişmelerin ardından Trabzonspor’dan beklenen açıklama geldi. Bordo-Mavili yönetim ile teknik direktör Ünal Karaman, karşılıklı anlaşarak yollar ayrıldı.
 
Spor Kamuoyu Şokta
 
Karaman, 12 Aralık 2018’de düzenlediği basın toplantısında “Geldiğim ilk gün söyledim, ‘Trabzonspor'u şampiyon yapmadan gitmeyeceğim’ dedim. İleride ne olur bilemiyorum ama gidebileceğimiz kadar gideceğiz” ifadelerini kullanmıştı. Ancak Ünal Karaman’ın hikayesi yarım kaldı. İlkyarıyı 32 puanla 3’üncü sırada şampiyonluk potasında bitiren Trabzonspor’da Ünal Karaman ile yolların ayrılması taraftarların yanı sıra taraflı tarafsız tüm spor kamuoyunda şok etkisi yarattı.
 
Kulüpten ‘Kap’ Açıklaması
 
Bordo-Mavili Kulüp, konu ile ilgili KAP’a yaptığı açıklamada, “Şirketimiz ile Teknik Direktör Ünal Karaman arasındaki 07.06.2019 başlangıç ve 31.05.2021 bitiş tarihli teknik adam sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilmiştir. Buna göre, Ünal Karaman'a, bu sezon sonuna kadarki altı aylık dönemde (01.12.2019-31.05.2020) doğacak olan 2.250.000.-TL tutarındaki ileriye dönük tüm maaşları ödenmiştir. Kamuoyuna duyurulur” ifadeleri kullanıldı. Bu arada Ünal Karaman ile ayrılık sürecini Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen’in yönettiği belirtildi.
 
Editör: TE Bilisim