Karaman, “Her türlü zorluğa karşı hiçbir mazeret üretmeksizin sadece işine odaklanmış profesyonellerle böyle bir sonuç aldık. Dolayısıyla bugün sadece 1 maç kazanma değil, maç kazanmanın ötesinde oyuncuların gösterdiği duruş var. Onların hocaları olarak onlarla gurur duyuyorum. Bazen soyunma odasında çok kızdığımız, bağırdığımız maçlar da oldu. Her şeye rağmen ben Trabzonsporluyum diyen birçok insandan daha büyük bir aidiyet duygusu gösterdiler. Bütün oyuncularımı rengi, milliyeti, ülkesi ne olursa olsun alınlarından öpüyorum. Gösterdiği başarıdan dolayı kutluyorum” dedi.
 
Oyuncularımı Kutluyorum
 
Bu sezon 29.maçı oynadıklarını ifade eden Karaman, “Zaman zaman insanlar bize eleştiri getirebilirler. Camianın içinden insanlar da bunu yapabilir. Ben oyuncularıma empati yapabiliyorum. Oyuncularımın sahaya her şeyi koyduklarını, yorulduklarını görebiliyorum. Onları eleştirirken de bunu göz önüne alarak eleştiriyorum. Rakip ayırt etmeyen bir Trabzonspor var. Her zaman kendini aşmaya çalışan bir oyuncu gruba var. Devre bittiğinde 29. maçını oynayan oyuncularımız var. Doğrusuyla, yanlışıyla ilk yarı bitti. Basit maçlarda kaybettiğimiz puanlar da dahil olmak üzere, oyuncularım tüm performansıyla gurur duyuyorum. İyi bir tatili hak ettiler” dedi.
 
Görevi bırakacak mı?
 
Ünal Karaman, son günlerde konuşulan ‘görevi bırakacak’ söylentileriyle ilgili şunları söyledi; “Basın toplantısı yaparsak onunla ilgili paylaşım yaparız. Kamuoyu nezdinde birçok söylem, dedikodu farklı şekilde algılanabiliyor. Çalışan profesyonellerin, başkan ve yönetim kurulunun çalışıp çalışmama lüksü varsa, teknik direktörlerin ve profesyonellerin de çalışıp çalışmama gibi bir lüksü var. Profesyonelliğin içerisinde bunlar olabilen şeyler. Evet konuşulur, bu dikkate alınabilir, düşünülebilir, seçeneklerden bir tanesidir. Bizi yöneten, bize bu görevi veren insanlar yarın farklı bir düşünce ile karşımıza çıkabilir. Böyle bir yaklaşım, tavır, düşünce olursa benden net şekilde duyarsınız. Bu da bizlere işveren insanlarla beraber bir araya gelip konuşulacak konulardır" ifadelerini kullandı.
 
Başkanın Söylediklerini Üzerime Alıyorum
 
Konyaspor maçı sonrası Başkan Ağaoğlu’nun açıklamalarıyla ilgili de konuşan Karaman, “3 gün sonra duydum. Elbette ki üzerime alıyorum. Bu takımın teknik sorumlusu olarak sinecek değilim. Ama bazen kişilerin karakterleri, kimlikleri, oturdukları koltuklar, bulunduğu pozisyonlar taraftar kimliğinin hiçbir zaman önüne geçmiyor. Her ne kadar sayın başkan böyle bir ifade kullanmış olsa da başkan kimliğinden daha ziyade zaman zaman taraftarlığını hatırlayabiliyor. Taraftar olarak eleştiri yapabiliyor. Taraftarın her türlü söylemine saygı duyuyoruz, anlayışla karşılıyoruz. Eğer başkan olarak bir araya geldiğimiz ortam içinde kullanacak olursa sizler önünde söylemem ama konuşacağımız özelde söyleyeceğim şeyler olabilir. Kapalı kapılar ardında sayın başkanla her şeyi konuşuyoruz ama anlamak istediği konular varsa, yine cevap verip konuşabiliriz” dedi.
Editör: TE Bilisim