SALİH’İN KARARI BEKLENİYOR

Trabzonspor bir süre önce Alanyaspor’un başarılı orta saha oyuncusu Salih Uçan’ı gündemine almıştı. Alanyaspor ile sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Salih Uçan ile görüştüğü öğrenilen Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, başarılı oyuncuyu ikna etmeye çalıştı. Beşiktaş ve Galatasaray’ın da gündeminde olan Salih Uçan’ın menajeri transfer süreciyle ilgili konuştu. Koray Uzun, Salih’in için anlaştıkları bir kulüp olmadığını açıkladı.

Uzun, “Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor’un yanı sıra İtalya ve İspanya’dan 2 kulüp Salih ile ilgileniyor. Alanyaspor ile sözleşmesi devam ettiği için farklı bir kulüple resmi görüşmemiz veya anlaşmamız olmadı. Fakat kulüplerin teması var. Alanyaspor ile de yeni sözleşme için görüşmemiz olacak. Salih henüz kararını vermedi. Tercihini sezon sonu yapacak” dedi. Bu sezon Akdeniz ekibi ile 39 maça çıkan 27 yaşındaki oyuncu, 3 gol attı 7 asist yaptı.

GELECEĞİN YILDIZ ADAYI GUDJUFI

Trabzonspor, sürpriz bir hamle yaparak son dönemde Avrupa'da adından söz ettiren Makedon futbolunun genç yeteneği Besar Gudjufi'nin peşine düştü. Sabah’ın haberine göre 16 yaşındaki sol kanat oyuncusu, Belasica Strumica forması ile bu sezon 12 maçta 2 gol ve 3 asistlik bir performans sergileyerek tüm dikkatleri üstüne çekti. Genç yetenek ile Beşiktaş ve Dinamo Zagreb de ilgileniyor. Beşiktaş'ın Gudjufi için kulübüne 400 bin Euro'luk teklif yaptığı da belirtildi.

Gudjufi yaşından dolayı FIFA kurallarına göre transfer yapamayacağı için Trabzonspor prosedürleri izliyor. Bordo-Mavili yetkililer, Makedonya'ya giderek oyuncunun kulübü ve ailesi ile görüştü. Bu transferin yetiştirme bedeli dahil 500 bin Euro'ya bitebileceği ancak Makedon oyuncunun 1 yıl oynamama durumunun da söz konusu olduğu da belirtildi. Fenerbahçe 2017'de Rabotnicki'den aldığı Eljif Elmas'ı 2 yıl sonra tam 16 milyon Euro'ya Napoli'ye satmıştı. Trabzonspor da Gudjufi için benzer planlar yapıyor.

Editör: TE Bilisim