Sürmen, “Trabzonspor'umuzun uzun zamandır ekonomik, sportif ve idari sorunlarının yığılması sonucunda mevcut yönetim kurulumuz Olağanüstü Genel Kurul kararı almıştır. 8 Nisan günü kongremizi yapacağız. Adaylarımızın liste çalışmalarını izledik. Genel kurula aday çıkar mı çıkmaz mı tartışmalarının yapıldığı bu süreçte divan kurulu olarak spekülasyonlara inanılmamasını, bu camianın kendi içerisinde her zaman kendini yönetebilecek insanları çıkarabileceğini söyledik ve bugün adaylık yarışı yapılacağı anlaşılmaktadır. 

Trabzonspor'un bundan sonraki çalışmaları, şampiyon olacağız, gökten yıldız indireceğiz çalışmaları değil. Yeniden yapılanma yeniden camianın aklıseliminin beklediği futbolcu teknik kadro ve taraftar kitlesine ulaşma çalışmasıdır. Burada gelinen noktada kimseinin geriye bakıp suçlu aramaması gerekiyor. İnsanlar hata yapmışsa var oldukları zaman açıkça eleştiriliyorlar: O nedenle tekrar seçilemiyor ya da yeniden aday olamıyorlar. Ancak her yönetenin nerede hata yaptığını anlatması, söylemesi yeni yöneticilerin de dinlemesi gerekiyor. Kavga değil barış ortamı gerekmektedir. Eleştiri de olacaktır. Bu eleştiriler hakarete varmayan yapıcı eleştiriler olmalıldır. 

Eleştirmek, trenkit etmek, moral bozucu cümlelerle yapılmamalıdır. Kim seçilirse seçilsin ortak akılı oluşturması gerekir. Ortak akıl nerede ne yapılıyor ne yaşanıyor, daha önce neler yaşanmış, kulüpler sorunları nasıl geçmiş bunları hamur hale getirip paylaşmaktır. Yeni gelecek yönetimden beklentimiz de tüzüğün bir an önce yapılmasıdır. Kangren haline gelen tüzüğü bir an önce yapmaları gerekmektedir. Tüm kurullar olarak seçilecek yönetimin istediği her katkıyı vermeye hazır olacağız. Cumartesi ve pazar günü yapılacak olan kongrenin ilk gününde yönetim faaliyet raporlarını ve konuşmacıların fikirlerini alacağız. Ahmet Ali Ağaoğlu ve Metin Kaya'ya onların yönetim kurulu listesindeki arkadaşlarımıza ve yönetim kurulu asil üyeliğine adaylık başvurusu yapan Levent Sekban'a hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
 

Editör: TE Bilisim