“Hazırlık aşamasındayız”

Teknik direktörlük görevinin ardından ilk açıklamasını yapan Çimşir, “Daha hazırlık dönemindeyiz. Eksiklerimiz var. Neleri eksik neleri fazla yapıyoruz onu görme açısından önemli müsabakaydı. Eksikleri en kısa sürede ortadan kaldırıp ligi ve kupaya hazırlık olmak birinci önceliğimiz. Karma takım yaptık. Hem genç oyuncuları hem de tecrübeli oyuncuları görme adına güzel müsabaka oldu” ifadelerini kullandı.

“Şampiyonluk için mücadele ediyoruz”

Camianın beklentisinin baskı oluşturup oluşturmadığı yönündeki soruya Çimşir, “Baskı her yerde var. Özellikle Trabzonspor’da baskının olmadığı zaman olmaz. Ama ikinci yarıdan beklentimiz şu anda ki konum neyse onun üzerine koymak. Şampiyonluk hayalimiz, hedefimiz var. Onu gerçekleştirmek için gayretimizi mücadelemizi ortaya koymak istiyoruz. Onun için çabalıyoruz. Bu sezon hikayesi okunan bir takım ortaya koymak istiyoruz. Başkasının hikayesini değil de kendi hikayemizin okunmasını istiyoruz. Bütün arkadaşlarımızla el ele verip hedeflediğimiz yerde ligi bitiririz” dedi.

“Ünal hoca benim ağabeyim”

Ünal Karaman’ın ayrılmasıyla ilgili de konuşan Çimşir, “Ünal Hoca’nın 1,5 senedir yardımcılığını yapıyordum. Ama ben Ünal hocayla yeni tanışmadım. Takım arkadaşım, kaptanım, ağabeyim. A2 takımda teknik direktörüm. 2,5 sezon beraber mesai verdiğim ağabeyim. Bazen futbolda böye şeyler oluyor. 1,5 sezon çok güzel şeyler yaşadık. Benim sadece antrenör olarak değil oyuncu olarak da beraber olduğum, vakit geçirdiğim, birlikte bulunmaktan zevk aldığım ağabeyim. Yolu bahtı açık olsun” ifadelerini kullandı.

“Arada oyuncu almayacağım”

Başkan Ahmet Ağaoğlu ve yönetimin kendisine verdiği destekle ilgili de konuşan Çimşir, “Başkanıma teşekkür ediyorum. Kolay bir iş değil. Bu kararı almak onlar için belki riskti. Başkanımın ve yönetim kurulunun bana olan inancı, beni daha çok çalışmak adına motive edecek” dedi.  Transfer konusuna da değinen Çimşir, “Eksikliklerimiz var. Devre arası transferi kolay bir iş değil. Şunu çok net söylüyorum. Oyuncu katmak için oyuncu almayacağız. Mevcutlara alternatif olacak, kalitesi üstün oyuncu bulursak alabiliriz. Arada oyuncu almayacağım” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim