Ovit Tüneli 7200 metre uzunluğundaki Kırık Tünelinin tamamlanmasıyla anlam kazanacağını söyleyen Erzurumlu siyasetçi İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Bayramoğlu ’Dünyanın 3.uzun tüneli Ovit 14300 metre uzunluğuyla tamamlanarak hizmete açıldı. 

Ben 40 yıldır Erzurum-Rize karayolunun 12 ay açık olması için çaba göstermişim. Çok şükür Ovit Cumhurbaşkanımızın özel ilgi ve çabasıyla tamamlanarak hizmete açıldı. Erzurum ticaretinin ekonomisinin gelişmesi için denizde Limana ihtiyacı vardır. Ovit ve Kırık Tünelleri tam kapasiteyle hizmete girdiğinde 265 km’lik mesafe 200 km.ye inecek ve zamandan kazanacağız. Bu yolun duble olarak tamamen tamamlanmasıyla ErzurumKaradeniz’de Limana kavuşacaktır.

Kırık Tünelinde %30 Kaldı

7200 metre uzunluğundaki Kırık Tünelinde  %70 oranında delinme gerçekleşti. Bu tünel hizmete girdiğinde karayolu mesafesi kısalarak hem zamandan hem yakıttan kazanım olacaktır. Kırık Tüneli sayesinde kış mevsimin de de ulaşım rahatlayacaktır. Kırık Tünelinin tamamlanmasıyla Erzurum ticaret yönünden Rize’ye yani Karadeniz’de bir Limana kavuşacaktır ’dedi.
 
Editör: TE Bilisim