Önceki gün İstanbul’da basın toplantısı yapan ve Galatasaray’ı sert şekilde eleştiren Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran’a Galatasaray Başkan Yardımcısı ve Avukat Rezan Epözdemir cevap vermişti. Yeşil-Mavililerin Başkanı Tahir Kıran, Beyaz TV'ye bağlanarak Epözdemir’e cevap verdi. Galatasaray'la tüm anlaşma çabalarının sonuçsuz kaldığını anlatan Kıran Galatasaray'ın parayı vermemesi durumunda Oğulcan Çağlayan'ı oynatmayacağını söyledi.

"REZAN BEY BENZİN DÖKTÜ"

Tahir Kıran'ın açıklamaları şu şekilde: “Galatasaray bizim uzattığımız bütün dalları kırdı. Artık uzlaşma yok, paramızı ödesinler. Burak Elmas'ın yanındaki kişi zaten bu transferin yanlış olduğunu söylüyor. Rizespor ile Galatasaray arasında ateş vardı bunu söndürmek istedik ama Rezan Bey benzin döktü. Savaşın kazananı olmaz herkes kaybeder ama çok kaybedeni Galatasaray olacak. ize haraççı, terör örgütü falan dediler. Ne içiyorlar anlamadım! Bu yüzden de Galatasaray'ı kutlamadık. Sporu nereye getirdiniz.”

“SADECE BİR SÖZ İSTEDİM”

“Galatasaray'ın UEFA Kupası maçı öncesinde Burak beyi aradım, ‘Tek bir sözünle ben muvafakatnameyi imzalamaya hazırım’ dedim. Sadece Rizespor'un 1.2 milyon euro’sunu yarın öbür gün veya 5 gün sonra değil, ne zaman istersen öde diye söz almak istedim.”

“OĞULCAN'I OYNATMAM"

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gitmeye hazırlanan Oğulcan Çağlayan’ın bu hamlesi karşısında Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran’ın ifadeleri net oldu. Kıran, “Oğulcan Çağlayan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitsin, isterse uzay mahkemesine gitsin. Ben bu parayı almadan Oğulcan Çağlayan'ı oynatmayacağım” şeklinde konuştu.

“OYNATMAK İSTİYORSAN PARAYI VERECEKSİN”

Kıran şöyle devam etti; “Rezan Epözdemir benim muhatabım değil normalde ama ona şöyle bir cevap vereyim. Basın toplantısında bunu söylememin nedeni dava açıp açmadıklarını öğrenmekti, nitekim öğrendik. Hemen atladı biz dava açtık diye. Kıvırma konusuna gelince para konusunda dedik. 64 Üyesi olan UÇK diye bir kurul var. Burada da madde var. Oynatmak istiyorsan parayı yatırır oynatırsın. Galatasaray'ın bugün Falcao'ya 9,5 milyon euro ödediği yerde bu para nedir ki? Amaç algı değiştirmek. Galatasaray ödeme yapmamak için bir bardak suda fırtına kopartıyor. Rezan Epözdemir kendi şovunu yapıyor.”

"KONU BU KADAR NET"

Kıran sözlerini şöyle tamamladı; “Rizespor, 1.2 milyon euro’ya Kayseri Erciyesspor'dan Oğulcan Çağlayan'ı transfer etmiş. Transfer mukavelesinde "Futbolcu eğer haksız fesih yaparsa Rizespor'un onun için ödediği parayı geri öder" diye bir madde var. Bu Galatasaray kulübünü de değil, futbolcuyu bağlıyor. Bu konu gayet açık.” 
 

Editör: TE Bilisim