VİRÜS SPORU DA VURDU

Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona Virüs salgınından ötürü spor dünyası da oldukça olumsuz bir şekilde etkilendi. Özellikle Avrupa’da birçok futbolcu ve yöneticinin koronavirüs salgınına maruz kaldığı gözlemleniyor. Türkiye’de daha önce seyircisiz oynanan müsabakalarla ilgili bir süre önce erteleme kararı alınmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bilgisi dahilinde Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun önderliğinde, TFF, TBF, TVF ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlarının katıldığı toplantıda liglerin ertelenmesi yönünde karar alınmıştı. 
 
‘CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİM’

TFF 3.Lig 3.Grup’ta mücadele eden ve başarılı bir sezon geçiren 1954 Kelkit Belediyespor Kulübü’nün Onursal Başkanı, Ariana Holding sahibi, Trabzonspor sevdalısı Murat Akın, alınan kararı sonuna kadar desteklediklerini söyledi. TAKA Gazetesi’ne konuşan Akın, küresel salgından ötürü virüsün yayılım hızı da dikkate alındığında kararın ne kadar doğru olduğu önümüzdeki günlerde çok daha açıkça ortaya çıkacağını belirtti. Akın, “Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza, Millet Vekillerimize, Federasyon Başkanlarına ve yönetimlerine teşekkür ediyorum” dedi.
 
“TÜM KULÜPLER TESCİL KARARINA SAYGI DUYMALI”

Liglerin ertelenmesinin ardından Türkiye Futbol Federasyonu’na kendi görüşlerini aktardıklarını belirten Akın, küme düşme olmadan liglerin şu anki şekliyle tescil edilmesi gerektiğini TFF’ye bildirdiklerini söyledi. Akın, “Büyük bir sağlık sorunu ile karşı karşıyayız. Liglerin ertelenmesi ne kadar doğru bir kararsa, bu şekliyle de tescil edilmesi o kadar doğru bir karar olacaktır. Kazanılacak bir iki milyon dolar futbolcuların sağlığından önemli değil. Kim liderse o şampiyon ilan edilsin. Şu anda Süper Lig’de lider Trabzonspor. Ancak Sivas, Galatasaray, Beşiktaş, Başakşehir de lider durumda olabilirdi” ifadelerini kullandı.
 
“SPORCULARIN SAĞLIĞINI DÜŞÜNMELİYİZ”

Liglerin tescil edilmesiyle ilgili alınması gereken karara tüm kulüpler saygı duymalıdır. Şu anda liglerin yeniden ne zaman başlayacağı konusunda büyük bir belirsizlik var. Kulüpler bu hafta içinde oyuncularını toparlayıp antrenman sürecine başlamayı planlıyor ancak virüs çok hızlı bir şekilde yayılıyor. Vaka sayısı her geçen gün artıyor. İki haftadır futbolcular antrenmanlardan uzakta. Bu oyuncuları yeniden toparlamak, maç oynamaya hazır hale getirmek imkansız. Göz göre göre oyuncuların sağlıklarını tehlikeye atıyoruz. Binlerce futbolcu ve yönetici var. Kimse bu insanların vebaline giremez” diye konuştu.
 
“KELKİT BELEDİYESPOR DEĞER KATTI”

TFF 3.Lig 3.Grup’ta başarılı bir sezon geçiren 1954 Kelkit Belediyespor ile ilgili de konuşan Akın, “Kelkit Belediyespor, ilçeye ve Gümüşhane’ye çok şey kattı. Kelkit Belediyespor’un verdiği mücadele ortada. Biz de elimizden gelen katkıyı koymaya çalıştık. İleriki günlerde ne olur bilemem zaman gösterecek. İyi bir mücadele örneği sergilediğimizi düşünüyorum” dedi. Gümüşhanelilere de seslenen Ariana Holding Sahibi Murat Akın, “Sevgi ve saygı çerçevesinde hareket etmeliyiz. Bu şehrin değerlerine önem vermeliyiz. Bu değerler kolay yetişmiyor. Bugün ihtiyacımız olan şey sevgi, saygı ve hoşgörüdür” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim