İSKENDER GÜNEN (SABAH):

Trabzonspor'un bireysel anlamda yetenekli oyuncuları var. Nwakaeme, Bakasetas, Hamsik, Djaniny gibi... Alanyaspor, bu oyuncular topla buluştuklarında kademeli bir savunma anlayışı ile bordo-mavililerin silahlarını etkisiz kıldı. Özellikle ilk yarıda duran topta Cornelius'un attığı golden başka girilen gol pozisyonu yok. İkinci yarı çok daha fazla baskının olduğunu gördük. Özellikle oyunun son bölümlerinde Trabzonspor'un sonucu değiştirebilecek gol pozisyonu üretkenliği vardı. Kaleci Serkan, yaptığı başarılı kurtarışlarla bunlara izin vermedi.

UĞUR MELEKE (HÜRRİYET):

Yine harika bir maç izledik Trabzon’da. Bu sezon içinde Trabzonspor olan hemen her müsabaka keyifli geçiyor, Galatasaray maçı da harikaydı, Konya maçı da. Dün de Alanyaspor’la birlikte yine bol aksiyonlu, eğlenceli bir başyapıta imza attı Karadeniz temsilcisi. Abdullah Avcı, takımının tamamlayamadığı hücumlarda kontratak fırsatı vermekten kaygı duymayan cesur bir anlayış içinde. Zaten bu karşılama işi için sadece Berat’ı istihdam ediyor, dün onu da 62’de çıkarıp sahadaki hücumcu sayısını altıladı. Bu cesur futbolla defalarca galibiyet fırsatı yakaladılar, ama Hamsik’le-Gervinho’yla-Nwakaeme’yle net fırsatlardan faydalanamayarak maçı koparamadılar.

CEMAL ERSEN (MİLLİYET):

Halis Özkahya, Hüseyin’i atarken vicdanının sesini dinlemedi. Buna rağmen Trabzonspor sonuna kadar golü zorladı. Fırsatlar buldu. Ama işin psikolojik yanı var ya. Duvar gibi dikilir karşınıza. Yıkmak için balyoz gerekir. Neleri denemedi ki son dakikalarda bordo-mavili oyuncular? Kaleci Serkan çıktı karşısına. Son saniyeye kadar kazanmak için inanılmaz uğraş veren Trabzonspor’u kazanamadığı için değil, özellikle eksik kaldığı andan itibaren üç puan adına her şeyi yaptığı için kutluyorum.

ERMAN ÖZGÜR (FANATİK):

İkinci yarı Trabzonspor her geçen dakika baskıyı arttırdı. Abdullah hoca bu baskıdan sonuç çıkarabilmek için Gervinho'yu da oyuna alıp, Neakaeme'yi de ikinci santrfor gibi kullanmaya başladı. Ancak Alanyaspor'un disiplinli, kalabalık ve kademeli savunması bir türlü aşılamadı. Hüseyin Türkmen'de son bölümde atılınca risk almak daha da zorlaştı. Gece iki kayıp puanla tamamlandı.

REHA KAPSAL (FOTOMAÇ):

Bordo-mavili takımın ikinci yarı baskılı oldukları dönemde savunma önünde değil arkasında da topsuz koşular da yaptı. Momentumu yakaladıkları dakikalarda Hüseyin'in atılması Trabzonspor'un sayısal eksikliğiyle beraber hücum organizasyonundaki geriye kalan dakikalarda fazlasıyla hissetmesine de neden oldu. Son iki maçta 10 kişiyle oyunu tamamlamak zorunda kalması, kaybettiği 4 puanla beraber Bordo-Mavililer çok kötü oynamasa da hücumda senkronize olmasını, yerleşik savunmalara hücum setlerinin geliştirmesi, kaldı ki böyle çok maç oynayacaklar… Bu konuda da daha etkili ve sonuç alıcı gelişimi göstermeleri gerek.

DENİZ ÇOBAN (FANATİK):

75. dakikada Trabzonspor’dan Hüseyin Türkmen ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Babacar Hüseyin tarafından düşürülmemiş olsa; bir kişi eksiltmiş olacak ama kademesine yeni bir Trabzonsporlu girecekti. Açısı da çok iyi değildi ve top kaleden uzaklaşıyordu. Yani bu pozisyonda umut vaat eden ataktan söz etmek pek mümkün değildi. Bana göre ikinci sarı kart için yeterli bir ihlal değildi. Bu kart çıkmasa çok daha doğru olurdu.

Editör: TE Bilisim