Geri paslarla hücuma çıkılmaz!
 
Takım savunmasında eskiye oranla daha dikkatli olan Trabzonspor, hücumda sıkıntılar yaşıyor. Baker-Abdulkadir Parmak ve Abdülkadir Ömür ile oluşan orta saha, hücuma bir türlü katkı yapamıyor. Özellikle Baker’ın dikine oynamak yerine aldığı her topu yana ve geriye oynaması Trabzonspor’un hızını kesiyor. Oldukça temposuz olan orta saha, hücuma katkı yapamıyor. Bilal’i de bu orta saha üçlüsüne ayak uydurması Ekuban ve Afobe’nin ileri uçta etkinliğini azaltıyor. Teknik direktör Abdullah Avcı’nın bu konuya bir an önce çözüm bulması gerektiği yönünde yorumlar yapılıyor.


 
Penaltı daha nasıl olacak?
 
Trabzonspor’un deplasmanda Kayserispor ile oynadığı müsabakada hakem skandalı yaşandı. Karşılaşmanın 16.dakikasında Vitor Hugo’ya ceza sahası içinde yapılan müdahale net penaltıyı gerektiren bir karar olması gerekiyordu. Normal şartlarda aynı müdahale ceza sahası dışında bile faulü gerektiren bir karar. Ancak karşılaşmanın hakemi Burak Şeker oyunu devam ettirdiği gibi VAR Hakemi Mert Güzenge’nin de pozisyonu izlemesine rağmen penaltı kararı vermemesi tepki topladı. Burak Şeker ve VAR Hakemi Mert Güzenge’nin neye göre penaltıyı vermediği merak edildi. Hakem Burak Şeker’in 10.dakikada da ceza sahası önünde Baker’a yapılan müdahalenin faul olmasına rağmen oyunu devam ettirmesine büyük tepki vardı. Pozisyonun devamında yaşanan Kayserispor atağında Pereira, Henrique’ye yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.


 
Avcı’dan Afobe sürprizi!
 
Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, Kayserispor maçı için 11’de sürpriz hamleler yaptı. Son haftalarda oldukça formsuz olan Kongolu yıldız Benik Afobe’yi yedek soyunduran teknik adam Abdullah Avcı, Diabate’yi 11’de görevlendirirken Gana asıllı İtalyan golcü Ekuban’ı ise en uçta görevlendirdi. Avcı, geçtiğimiz hafta Sivasspor maçında olduğu gibi Nwakaeme’nin yokluğunda sol kanatta yine Bilal’e şans verdi. Bu sezon ikinci kez 11’de sahaya çıkan Diabate, 4 müsabakada ise sonradan oyuna girmişti. Ancak Diabate kendisine verilen şansı iyi değerlendiremedi. Etkili olamayan Malili oyuncunun performansı şaşkınlık yarattı. Avcı da müsabakanın ikinci yarısında hamle yapmak zorunda kaldı. Diabate’yi kenara alan Avcı, Kongolu yıldız Afobe’yi oyuna koydu. Afobe’nin girişi ile saha içinde oyuncuların da yeri değişti. Afobe en uç noktaya geçerken Ekuban önce sağ kanada sonra da sol kanada geçerek maçı tamamladı. Geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hatada da 11’de sahaya çıkan Bilal de beklenen performansı gösteremedi. Bilal da şansını her geçen gün tüketiyor.
 


Ekuban’ın yeri forvet arkası
 
Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, geldiği günden bu yana takım savunmasında yaşanan sıkıntıları büyük oranda çözdü ancak hücumda sıkıntılar halen daha devam ediyor. Kayserispor maçında farklı bir tercih yapan teknik adam Avcı, Kongolu yıldız Afobe’yi yedek soyundurarak Ekuban’ı en uçta görevlendirdi. Son iki maçta sağ kanatta görev yapan bugün de en uçta oynayan Ekuban’ın forvet arkasında çok daha etkili olduğu gözleniyor. Serbest ve markajdan uzak oynadığında hem takım arkadaşlarını gol pozisyonuna kolayca sokan hem de kendisi pozisyon yaratabilen Ekuban en uçta görev yapınca markajda kaldı ve etkili olamadı. Diabate ve Bilal’in yanı sıra Abdülkadir Ömür’ün Ekuban’a katkı sağlayamaması Trabzonspor’un hücumda istediklerini yapamamasına neden oldu.
 

 
Editör: TE Bilisim