MAREK İDDİASI

Transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor için Slovak basınından ilginç bir iddia gündeme atıldı. Yapılan haberlerde, şu anda İsveç'in Göteborg takımında forma giyen Marek Hamşik'in Trabzonspor ile görüştüğü ileri sürüldü. Haberin detayında, “Marek'in, Göteborg ile sözleşmesi 30 Ağustos'ta sona eriyor. Orada kalmak istemiyor.

Birçok takımla temasta ancak bunların içinde en ciddi olanı Trabzonspor. Şartlarda anlaşma sağlanırsa yeni sezon kariyerine Türkiye'de devam edecek” bilgileri verildi. Napoli'nin ardından Çin'e giden ancak burada fazla kalmayan Hamşik, 8 Mart'ta İsveç'in Göteborg takımına imza atmıştı. 33 yaşındaki Slovak orta saha, burada 6 maça çıktı, 1 gol attı 1 de asist yaptı.

ROTA TELLO

Fildişi Sahilli yıldız Gervinho’yu renklerine bağlayan Trabzonspor, sağ kanat için de İspanyol yıldız Cristian Tello transferine yoğunlaştı. İspanya’da Real Betis forması giyen forma giyen 29 yaşındaki kanat oyuncusu ile görüşmelerde mesafe alındı. Tello'nun bazı hakları Barcelona'nın elinde ve bu nedenle görüşmeler çok boyutlu olarak sürdürülüyor.

Görüşmelerden haberdar olan Tello’nun da Trabzonspor’un teklifine sıcak baktığı oyuncunun da fedakarlık yapacağı belirtiliyor. Bu sezon 29 maçta 5 gol atan ve 3 de asist yapan İspanyol yıldız, sol ve sağ kanatta başarılı bir şekilde görev yapabiliyor. Betis ile bir yıllık daha sözleşmesi bulunan 1.78 boyundaki oyuncu kariyeri boyunca çıktığı 379 maçta 65 gol attı ve 55 de asist yaptı.

BERTUĞ KAÇMASIN

Türk futbolunun yeni yıldızlarından birisi de Sarıyer’le bu yıl çıktığı 10 maçta 7 gol atan Trabzonlu Bertuğ Yıldırım. Sarıyer alt yapısından gelen ve A takıma çıkma başarısını gösteren Bertuğ, Trabzon’un Tonya ilçesinden. 1.90’a yakın boyu bu boyuna rağmen çabukluğu, kısa alanda adam geçme özelliği ile uzun yıllar Türk futboluna katkı verecek. İstanbul takımlarının radarında olan Bertuğ’la ilgili olarak Trabzonsporlu scaut ekibi ve yöneticiler harekete geçmeli ve gelecekte milyonlarca avrolara satabilecekleri Trabzonlu bu oyuncuyu sıkı bir pazarlıkla kadroya katmalılar.

Editör: TE Bilisim