FUTBOLA DOYURDULAR

A Milli Takımımız, önceki akşam Almanya ile oynadığı hazırlık maçında gelecek adına olumlu izlenimler verdi. Köln Stadyumu'nda oynanan karşılaşma 3-3’lük eşitlikle sona ererken A Milli takım birbirinden attığı üç golle maça damga vurdu. 90+4.dakikada Kenan Karaman’ın attığı eşitlik golünün pasını da Trabzonspor’un genç yıldızı Abdülkadir Ömür verdi. A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Almanya ile oynanan hazırlık karşılaşmasının ardından düzenlediği basın toplantısında maçın dostluk içinde kıran kırana geçen bir karşılaşma olduğunu söyledi.
 
KIRAN KIRANA BİR MAÇ OLDU

Kendileri için olumlu, heyecanlı ve güzel bir maç olduğunu belirten Güneş, “Seyir keyfi bakımından olumlu idi. Almanya-Türkiye dostluğu içerisinde, sahada da dostluk içerisinde, zaman zaman kıran kırana da olsa, futbolun agresifliği de olsa bile güzel bir maç oldu. Hem bizim için hem Almanya için. Onlar da çoğu oyuncularını oynatmadılar ama yeteneği fazla olan, geleceği olan oyuncuları oynattılar, bunlar pahalı ve önemli oyuncular” şeklinde konuştu.
 
HATALARIMIZI GÖRDÜK

Güneş, milli takımın 11 Eklim Pazar günü UEFA Uluslar Ligi'nde Rusya ile karşılaşacağına işaret ederek, “3 gün sonra yine maç yapacağız. Bizim burada aldığımız sonuç önemli değil bizim için. Güzel işler oldu. Hem hatalarımızı, eksiğimizi görmede hem artılarımızı görmede. Takımın durumunu test ederken aynı zamanda oyuncuların bireysel performanslarını da test etmiş olduk. Özellikle bazı oyuncularımız öne çıktı. Onları görme şansımız oldu" diye konuştu.
 
GİT GELİ OLAN BİR MAÇTI

Takımın oyun anlayışından memnun olduğunu söyleyen Şenol Güneş, Almanya'ya karşı önde rakibe yaptıkları baskılarda başarılı olduklarını ve bunun oyun planlarının bir parçası olduğunu anlattı. Güneş, “Öyle git geli olan bir maçtı. Hem bize hem Almanya'ya çok test açısından güzel işaretler verdi. Bu yüzden mutluyuz. Bizim için Rusya maçı çok daha önemli sonuç olarak. Oyun olarak bugün Almanya'ya karşı oynadığımız oyun önemliydi. Takım olarak genelde olumlu” dedi.
 
RUSYA MAÇI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Rusya ve Sırbistan maçlarının daha farklı maçlar olduğuna değinen teknik direktör Güneş, sözlerine şöyle devam etti: “Rusya maçında bu güzel oyunumuzun üstüne koyarak kazanmak istiyoruz. Grupta 6 puanlı Rusya ile oynayacağız, ardından Sırbistan’la kendi sahamızda. Rusya ve Sırbistan maçlarında alacağımız sonuç gruptaki kaderimizi belirler diye düşünüyorum. Ama ne olursa olsun bu Uluslar Liginden çıktığımız zaman da Play-Off'a kalacağız.
 
3 GOL ATMAK GÜZEL BİR OLAY

Bütün takımın iyi performans sergilediğini ifade eden Güneş, Almanya'nın çok etkili oyuncuları olduğunu ve hücumda çoğalabildiğini belirterek, milli takımın da aynı anlayışla oynadığını söyledi. Bunun bir değerlendirme maçı olduğunu dile getiren Şenol Güneş, "Almanya ile berabere kalmak, üç tane gol atmak güzel bir olay. Biz kendi oyunumuzu oynamaya çalıştık. Biz Almanya’yla, Slovenya’yla, San Marino fark etmez oynayacağımız oyunla bir büyük takım havasını yakalamak zorundayız” dedi.
Editör: TE Bilisim