GÜNEŞ’İN İDEAL 11’İ

Avrupa Şampiyonası için geri sayıma geçen A Milli Takım, en ciddi provalarından birini yapacak. Ay Yıldızlı ekip yarın akşam Gine ile karşı karşıya gelecek. Antalya’da oynanacak müsabaka saat 20.00’da başlayacak. Karşılaşmayı Azerbaycan Futbol Federasyonu’ndan Aliyar Aghayev yönetecek. Aghayev’in yardımcılıklarını Zeynal Zeynalov ve Akif Amirali yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Elchin Masiyev olacak. Müsabaka TRT Spor’dan canlı yayınlanacak. Teknik adam Şenol Güneş’in Gine ile oynanacak hazırlık maçında ideal 11’ini oynatması bekleniyor.

591’İNCİ MÜSABAKA

A Milli Takım, Gine ile yarın akşam oynayacağı hazırlık maçı ile birlikte 98 yıllık tarihinde 591’inci maçına çıkacak. Ay Yıldızlı ekip, biri hükmen olmak üzere 225 galibiyet, 224 yenilgi ve 141 beraberlikle sahadan ayrıldı. 590 maçta, 3’ü hükmen galibiyetten toplam 787 gol atan A Milli takım kalesinde ise 843 gol gördü. Ay Yıldızlı ekip teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde ise 75’inci maçına çıkıyor. A Milli takım Güneş ile çıktığı 74 maçta 36 galibiyet, 21 beraberlik ve 17 yenilgi yaşadı. Gine ile oynanacak müsabaka, Avrupa Şampiyonası’nın açılışında oynanacak İtalya maçı öncesi iyi bir prova olacak.

STAT: ANTALYA

HAKEM: ALİYAR AGHAYEV

SAAT: 20.00

YAYIN: TRT SPOR

ÖMÜR ŞANS BEKLİYOR

Trabzonspor’un genç yıldızı Abdülkadir Ömür, A Milli takımın yarın akşam Gine ile oynayacağı hazırlık maçında teknik direktör Şenol Güneş’ten forma şansı bekliyor. Yaşadığı ağır sakatlığın ardından çok çalışarak yeniden sahalara dönen Bordo-Mavili genç yıldız Abdülkadir Ömür, Avrupa Şampiyonası’nda yer alabilmenin hayalini kurmuştu. Teknik direktör Şenol Güneş tarafından geniş aday kadrosunda yer alan Abdülkadir Ömür, 26 kişilik kadroda da olmak istiyor. Bu anlamda teknik direktör Şenol Güneş’in gözüne girmeye çalışan genç oyuncu forma şansı bekliyor.

Gine Milli Takım teknik direktörü Six’ten Türkiye’ye övgü

Hazırlık maçında  A Milli Futbol Takımı ile karşılaşacak olan Gine'de Teknik Direktör Didier Six, Türkiye’den övgü dolu sözlerle bahsetti. Gine Teknik Direktörü Didier Six, “Bu maç bizim için çok önemli. Futbolcular bu maçta kendilerini göstermek için oynayacak” diye konuştu. Kariyerinde Türkiye'ye transfer olan ilk Avrupalı futbolculardan biri olduğunu vurgulayan Six, “Türkiye'deki futbolun gelişimini biliyorum. Oynayacağımız hazırlık maçını, 2020 Avrupa Şampiyonu'na karşı oynayacak olabiliriz. Türk Milli Takımı büyük gelişim gösterdi. Kadrosunda çok yetenekli futbolcular var. Fransa şampiyonu Lille'den 3 futbolcu ve Avrupa'dan birçok oyuncu var. Ayrıca Şenol Güneş çok tecrübeli bir teknik direktör, Türk futbolunun gelişimine katkı sağladı” açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilisim