İLK ANTRENMAN YAPILDI

Ortahisar Belediyesi’nin her yıl düzenlediği ‘Geleneksel Yaz Futbol Okulu’ bu sene spor yazarı merhum Cevat Ocak anısına düzenleneceği açıklanmıştı. Bu yıl 6.’sı düzenlenecek olan ‘Yaz Futbol Okulu’ dün yapılan açılış töreniyle birlikte başladı. Açılış törenine Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ASKF Trabzon Şube Başkanı Cahit Erdem, TÜFAD Trabzon Şube Başkanı Metin Bak, sporcu çocuklar, sporcuların velileri ve davetliler katıldı. 8-12 yaş grubu çocukların kayıt yaptırdığı ‘Yaz Futbol Okulu’ 22 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Okula kayıt yaptıran çocuklar ilk antrenmanlarını dün görevli antrenörler eşliğinde ASKF Tesisleri’nde gerçekleştirdi.  

ANLAMI BİR YAZ OKULU

Açılış töreninde konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Bugün çok anlamlı bir yaz programını hep birlikte icra etmek üzere toplandık. Şehrimizin spor hayatına çok değerli katkılar sunan, değerli mesai arkadaşımız, yazarımız, düşünürümüz, spor konusunda, Trabzonspor konusundaki duyarlılıklarıyla birlikte tanıdığımız Cevat Ocak’ımızın anısına kıymetli yavrularımızın yaz tatilini hem fikri hem de bedeni olarak da böyle güzel bir süreçte değerlendirmeleri adına yaz futbol okulunun açılışını yapıyoruz. Öncelikle bu programla birlikte iştirak ettiğimiz Cevat Ocak’ımızın kıymetli ağabeyi, kıymetli kayınbiraderi, onun kıymetli dostları hep birlikte buradayız.

RAHMETLE ANIYORUZ

TÜFAD Başkanımız Metin Bak, ASKF Başkanımız Cahit Erdem, yöneticilerimiz, spor kulüplerimiz, hep birlikte buradayız. Cevat Ocak’ı bir kez daha manevi huzurunda rahmetle anıyoruz. Vefa çok önemli bir değer. Vefamızı gösterebilmemiz gerekiyor. Yaşarken de gösterebilmemiz gerekiyor ama aramızdan ayrıldıktan sonra göstermek de çok anlamlı oluyor. Bu vesileyle belediyemiz olarak da pandemiden sonra çocuklarımızı yaz tatilinde yalnız bırakmayalım. Onlar bir araya gelsinler bir taraftan tatillerini yapsınlar ama Trabzon ve spor denilince akla ilk futbol geliyor. Çocuklarımız çok mutlu. İnşallah çocuklarımız yazı güzel geçirecek ancak kitap okumayı da bırakmamalılar.

110 SPORCU

110 yavrumuz 1 ay süresince burada kıymetli hocalarımızın nezaretinde güzel bir süreç yaşayacaklar ve inşallah gelecekte Trabzonspor’a buradan aday oyuncular çıkacak. Çocuklarımız çalışırsa bu iş olur. Kıymetli velilerimize, ailelerimize teşekkür ediyoruz. Herkesin emeklerine sağlık. Onlar hepimizin göz nuru. Hem eğitimleriyle hem sosyal yaşamlarıyla hem de spor yaşamlarıyla biz de katkı sağlamaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın fikri, zihni, bedensel gelişimi hepsi hepimizin sorumluluğunda. Belki bir yerel yönetim olarak bizim daha da sorumluluğumuzda. Bu yıl ki yaz okulumuzu Trabzonspor’un 8’nci şampiyonluğu senesinde açıyoruz. Yaz okulumuzun hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

MUTLULUK YAŞIYORUZ

ASKF Başkanı Cahit Erdem futbol okulunun başlaması nedeniyle yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Cevat Ocak sadece bizim değil Türk futbolunun ve Trabzonspor'umuzun da bir değeri. Hem basın camiasına hem de futbol camiasına çok büyük katkılar verdi. Futbol oynadı, antrenörlük yaptı, Trabzonspor üzerine tam 3 kitap yazdı. Bir kitabı da bekliyor ve o da inşallah çıkacaktır. Ortahisar Belediyesi’nin böyle bir değere sahip çıkması ve onun da bu yaz futbol okulu ile özdeş hale getirmesinin mutluluğunu yaşıyoruz ve Cevat Ocak dostları olarak çok mutluyuz. Ortahisar Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Metin Genç'e çok teşekkür ediyorum. Allah'tan rahmet diliyorum.”

Editör: TE Bilisim