İSKENDER GÜNEN (SABAH): Turu geçmek önemliydi, o yüzden Trabzonspor'u kutlamak gerek... Ama her ne kadar sezon başı da olsa sorunlarla dolu bir oyun olduğu düşüncesindeyim. Hem oyun anlamında hem de skor 1-1'e geldikten sonra futbolcu tercihleri yanlıştı. Orta alan ve önde yaratıcı oyuncuları fazla olan bir Trabzonspor vardı ama ilk 45 dakika göz önüne getirildiğinde duran toptan Hamşik'in direkten dönen kafasından başka net gol pozisyonu üretilemedi. Nwakaeme ve Gervinho çok şey beklenen iki futbolcu… Ama bir türlü gerekli üretkenlikte olmadıkları için top 3. bölgeye geldiği zaman gol pozisyonu üretmede sorunlar yaşandı.

REHA KAPSAL (FOTOMAÇ): Trabzon, deplasmandaki mücadeleye istediği gibi başlayamadı. İlk yarıda dengeyi sağladıktan sonra da özellikle 10 dakikalık bölümde rakibin hızlı hücum geçişlerine, ilk maçtaki gibi karşılık veremedi. Burada özellikle ilk maçta yenilen gollerdeki pozisyonların aynısını bulan bir Molde takımı vardı. Daha sonraki süreçte oyun dengelense de ikinci yarı ve maçın tamamında Trabzonspor'un oyun hareketsizliği çok fazlaydı. Nitekim istediği pas organizasyonlarını yaratamadığı gibi bu durum hücum kombinasyonlarını da fazlasıyla etkiledi.

LEMİ ÇELİK (SÖZCÜ): Trabzonspor, Molde'den çok daha iyi bir takım. Kadrosunda çok daha kaliteli, özellikle bireysel yetenekleri üst düzeyde olan Nwakaeme, Gervinho, Hamşik ve Djaniny gibi yaratıcı ve takımı sonuca taşıyacak oyuncular var. Fakat bu oyuncular oyunun sadece hücum yönünü oynuyorlar, hücumda takıma büyük katkı sağlarken, takım savunmasına yeterli desteği vermiyorlar. Bu oyuncuların daha fazla orta sahaya gelerek, en azından alan markajı yaparak, rakiplerin hızlı hücumlarını durdurma adına Berat ve Bakasetas'a yardım etmeleri gerekiyor.

CEMAL ERSEN (MİLLİYET): Oyunun geneline bakarsanız Trabzonspor farkını görebilirsiniz. Her anlamda üstün olmamıza rağmen normal süre ve uzatmalarda maçı koparacak hamleleri yapamadık. Bu da bir ders olmalı tüm oyunculara. Onlar ister mi idi bu kadar yorulmayı ve uzatmayı? Elbette hayır. Ama her maç bir öğreti, her dakika bir deneyim ve her vuruş bir iz bırakmalı üzerlerinde. Trabzonspor bir sonraki turda Roma’nın rakibi olurken hiç de kötü izlenim vermedi aslında. Eksik yok mu? Elbette çok. Zaman içinde çözülmeyecek sorun olmadığı gibi. Kaliteli bir kadro, deneyimli ellerde daha fazlasını yapabilir. İnanmak yeter.

Editör: TE Bilisim