SEZON SONUNU BEKLEDİK

TFF 2.Lig Kırmızı Grubu bu sezon 50 puanla 12’nci sırada tamamlayan Pazarspor, önümüzdeki sezonun planlamasını yapmaya başladı. Sezonun tamamlanmasının ardından mevcut Başkan Mustafa Taşkın, 27 Haziran’da yapılması planlanan Olağan Genel Kurul için aday olduğunu açıkladı. Önceki gün yönetim kurulu ile bir araya gelip adaylık açıklamasını yapan Taşkın şunları söyledi; “Bazı arkadaşlarımız adaylıklarını açıklamışlardı, biz de sezonun bitmesini bekledik. Yaptığımız yönetim kurulu toplantısının ardından ben ve yönetici arkadaşlarımın yeniden aday olduğumuzu belirtmek isterim. İki senedir kulüp başkanıyım, bu iki sene içerisinde yaptıklarımız da yapamadıklarımız da mutlaka vardır.

PANDEMİ BİZİ DE OLUMSUZ ETKİLEDİ

Fakat hep zor dönemlerde Pazarspor Başkanlığı yapmama rağmen başarılı olduğuma inanıyorum. Bu dönem ilk yılımızda takımı ikinci lige çıkarttık. Bu iki yılın bir buçuk yılını pandemi ile uğraşarak geçirdik. Biliyorsunuz pandemi tüm dünyayı etkilemiş dengeleri bozmuş, organizasyonları etkilemiş dolayısıyla bizi de, futbol camiasını da etkilemiştir. Pazarspor delegelerine şunu söylemek isterim; iki yıl önce görevi aldığımızdan bugüne önemli işler yaptık. İlk yaptığımız iş, kulübün idari merkezi, oturacak yerimiz yoktu, idari binamızı ve sekretarya yaptık. Yine atıl durumda olan tesislerimiz vardı bunları yenileyerek, eski kiracılarımızı da üzmeden restoran ve halı sahamızı gelir getirir hale getirdik.

KULÜBÜ BELLİ BİR BORÇLA ALDIK

Bu tesisler hem Pazarspor’un gelirlerini artırırken, bir yandan da Pazar’ın sosyalitesine katkılar verdi. Pandemi nedeni ile şu an faal çalışamasa da Pandemi kalkınca hem kulüp, hem de halkımız bu nimetlerden faydalanacaktır. İlk yılımızda yaptığımız önemli işlerden biri de Şampiyon olmak zordur kolay bir şey değildir, biz bunla beraber çok önemli bir şey daha yaptık. Kulübü aldığımız da belirli bir borçla aldık şampiyon olurken kulübün borcunu da yükseltmedik azalttık. Bir takım şampiyon olabilir bir yerden para bulursunuz olursunuz ancak, hem borç ödeyip, borçları ödenebilir hale getirip, hem de şampiyon olmak daha önemlidir. Bunun Türkiye'de örneği azdır” dedi.

YAŞADIĞIMIZ DÜŞÜŞÜN GEREKÇELERİ VAR

Başkan Taşkın, “İkinci yılımızda ikinci ligde genç dinamik bir takım kuracağız dedik ve kurduk. Başarılı da olduk. İlk yarıyı Play-Off’un içerisinde bitirdik. İkinci yarıda olumsuz şartlar yaşadık, düşüşe geçtik. Bu da futbol takımlarında olabilir, bunu çeşitli nedenlere bağlayabiliriz, gerekçeleri vardır. Burada kısa sürede bunları anlatmama imkân yok ama arzu eden kapılarımız herkese açık gelirler konuşuruz, hepsini tek, tek anlatırız. Biz neyin ne olduğunu da çok iyi biliyoruz. Benim ve arkadaşlarımın yöneticilik yaptığı bu dönem hiç küçümsemeden söyleyebilirim ki Pazarspor’un en başarılı iki sezonudur, bunu herkesin bilmesi gerekir. Bunun verdiği güç ve delegelerimizden aldığımız övgüler ile onların desteklemeleri ile tekrardan görev almak için karşınızda bulunuyorum.

GELECEK İÇİN ÇOK FARKLI PROJELERİMİZ VAR

Delegelerimize de belirtmek isterim ki tüzük gereği oy kullanılabilmesi için aidatların bir ay önceden yatırılması gerekir. Oyların kullanılabilmesi için aidatların yatırılması gereklidir. Pazarspor’da başkanları delegeler seçer, Pazarspor’un gerçek sahibi kongre üyeleridir, biz atama ile başkan seçmeyiz. Bizim gibi kulüplerde Türkiye'de fazla kalmadı. Gelecek için çok farklı projelerimiz var. Pazarspor hiçbir zaman iddiasız takım kurmaz, önümüzdeki yıllarda bunu göreceksiniz. Çok iddialı konuşmayacağız, büyük vaatlerde bulunmayacağız, yaptıklarımıza bakılırsa bu imkânlarla neler yaptığımızı gören insanlar bundan sonrada neler yapabileceğimiz anlayacaklardır. Ben ve yönetici arkadaşlar, özveri ile samimiyetle, sevgiyle hiçbir çıkar gözetmeden Pazarspor’ un iyi yerlere gelebilmesi için elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.

PAZARSPOR KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURMALI

Hatalarımız, yanlışlarımız mutlaka vardır, olacaktır da ancak bunu bilerek yapmayız bilmeyerek yaptıklarımızı da düzeltmek için elimizden geleni yapacağız. İmkânlarımız ve İmkân yaratmak doğrultusunda gerekeni yapacağız. Benim bir hedefim var bunu da her yerde herkese söylüyorum. Amacım Pazarspor’un gelirlerini yükseltmek, kendi gelirleri ile hiç kimsenin cebine muhtaç olmadan ayaklarının üzerinde durmasını sağlamak. Bunu başarabilirsek o zaman Pazarspor’a çok daha bilgili, başarılı Başkanlar yöneticiler gelecektir. Önemli olan Pazarspor’un kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamaktır ki bunun içinde projelerimiz vardır. İnşallah ben bıraktığım zaman Pazarspor bu hedefine ulaşmış olacaktır.

İDDİALI, GENÇ VE DİNAMİK BİR TAKIM OLACAK

Bu iki senede yapacağım sportif başarı olmazsa olmazımız mutlaka olacaktır ama bir diğeri de geçmiş dönemde yaptığımız gibi gelirleri arttırmaya daha fazla devam edip kimseye muhtaç olmadan kulübün kendi ayaklarının üzerinde durmasını sağlamak. Ben taraftara camiaya söz veriyorum inşallah bu sene pandemiden kurtuluruz, hep beraber çok keyifli maçlar izleriz. Göreceksiniz Pazarspor çok iddialı, genç, dinamik, bölgenin gençleri ağırlıklı olmak üzere Türkiye'nin her köşesinden motiflerle işlenerek adından söz ettiren bir takım kuracaktır. Yeni yönetimler rakipler arkadaşlar çıkabilir, çıkacaktır bu da çok güzel bir şeydir, demek ki düzgün, güzel işler yapmışız ki adaylar çıkmaya başladı. Bundan önce çok zor şartlarda kongrelerimiz oluyordu ama kimse çıkmıyordu bu bizim içinde onur, gurur verici iyi işler yapılıyor ki aday çıkıyor.

ÖNÜMÜZDEKİ SEZON PLAY-OFF OYNAMALIYIZ

Bu bizi de inanın çok sevindiriyor, Pazarspor’ un marka değeri arttı ki talepler arttı. Onlar da bizim arkadaşlarımız başarılar diliyorum, onların da hedefi vardır bir şeyler yapmak istiyorlardır, bizlerin de hedefleri var. Biz şunu söylüyoruz, biz hayali olarak konuşmuyoruz bugüne kadar yaptıklarımız belli bundan sonra da yapacaklarımızı bunun teminatı olarak görmenizi istiyoruz. 2. Lig’de de ilk yarı üst sıraları gördük, bundan sonra da, bundan aşağı kalacak hiçbir sonuç bizim için başarı sayılmaz, daha üstünü daha iyisini başarmalıyız. Hedefimiz artık 2.Lig’de Play-Off oynayan bir takım olmak, bunun için de elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim