Rizespor, üst üste almış olduğu beraberliklerden sonra dün sahasında konuk ettiği Sakaryaspor’u maçın uzatma dakikalarında penaltıdan kazandığı golle 2-1 mağlup ederek ikinci sıraya yerleşti.

Eyüpspor’un Gençlerbirliği’ne kendi sahasında mağlup olmasından sonra ligde 3’üncü sırada yer alan Sakaryaspor ile 4’üncü sırada yer alan Çaykur Rizespor’un oynayacağı maç çok önemli bir hal almıştı. Bu önemli maçta kazananın çok şey elde edeceği maçta kazanan Rizespor oldu. Teknik direktör Bülent Korkmaz kadroda rotasyonlar yaptı. Defansın göbeğinde Bahadır ile Emirhan’ı oynattı. Orta sahada Azubuike sakattı. Bununla Rizespor maça etkili başladı. Yeşil-mavililer, rakip kalede büyük bir baskı kurdu. Bu baskılarla pozisyonlar oluşturdu. İlk yarıda Benhur’un ayağından iki şutu da direkten döndü. Rizespor’un baskısı fazla da uzun sürmedi. Maça denge gelip karşılıklı ataklar oluştu. İlk yarı golsüz sona erdi. Maçın ikinci yarısı da teknik direktör Korkmaz oyuncu değişiklikleri yaptı.

Ancak bu takım üzerinde fazla etki göstermedi. Vasat bir oyun ortaya koydu. Özellikle rakip kalede pozisyon üretmekte güçlük çekti. Korkmaz yapmış olduğu hatalı değişikliği anlaşmış olmalı ki Miya’yı çıkarıp Bolasie’yi oyuna aldı. Böylesine bir ortamın yaşandığı maçta Sakaryaspor attığı golle öne geçti. Ancak Rizespor buna çok çabuk reaksiyon göstererek bu gole Mary ile cevap verdi. Bu golden sonra iki takım da dikkatli ve kontrollü bir oyun ortaya koydu. Çok fazla da risk almadan gol atmanın kafası içerisine girdiler. Ancak maçın uzatma dakikalarında karşılaşma berabere bitecek diye beklenirken 90+11’inci dakikada oyuna sonradan giren Mehmet Akyüz eliyle oynadı. VAR’dan gelen uyarıyla hakem izleyip penaltıyı verdi. Bolasie de penaltıdan attığı golle takımına 3 puanı kazandırırken takımına da büyük bir sevinç yaşattı. Rizespor zor da olsa Sakaryaspor’u yenerek ikili averajı da ele geçirdi hem de ikincilik koltuğuna oturdu. Şimdi önemli olan ligde kalan 6 maçta da iyi sonuçlar alıp ikinci sırayı iyi koruyup iyi muhafaza etmek.