Bu doğrultuda Galatasaray'ın da transfer listesinde bulunan Badou Ndiaye'yi kadrosuna kadar bordo-mavili ekip sarı-kırmızılılara bir çalım daha atmaya hazırlanıyor.

Süper Lig'in 17. haftasında Trabzonspor, sahasında Kayserispor'u ağırlamıştı. Akyazı Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı bordo-mavililer 6-2'lik skorla kazanmıştı.

İlk devreyi 3. olarak kapatan Fırtına, son yıllardaki en iyi istatistiklerinden birini ortaya koydu. 17 karşışaşmada 9 galibiyet elde eden Trabzon, 5 beraberlik 3 de mağlubiyet elde etti.

Oynadığı maçlarda 35 gol kaydeden bordo-mavili ekip kalesinde 19 gol gördü. Takımın en golcü ismi olarak ise 12 golle Alexander Sörloth öne çıktı.

İlk Bomba Ndıaye

İkinci yarıda 5 puanlık farkı kapatarak şampiyonluğa ulaşmak isteyen Karadeniz ekibi, transfer çalışmalarını hızlandırdı. Bordo-mavililer, daha önce Osmanlıspor ve Galatasaray formaları giyen Badou Ndiaye'yi renklerine bağladı.
Championship ekibi Stoke City'de forma giyen Senegalli orta saha geçtiğimiz günlerde İstanbul'a gelmiş ve Karadeniz devinin kurmayları ile masaya oturmuştu. Galatasaray'da iyi bir performans ortaya koyduktan sonra Stoke City'ye giden, ardından tekrar kiralık olarak Galatasaray'a dönen Badou Ndiaye dün bordo-mavili formayı giydi.

Ndiaye'nin 4 Ocak'taki Antalya kampına gelerek çalışmalara başlayacağı belirtildi. Yönetimin, Stoke City'den 6 aylığına kiraladığı 29 yaşındaki yıldıza, kampa hazır halde gelmesi için bir program verildiği de belirtiliyor. Bordo-mavili kulüpten yarım sezon için 900 bin euro alması beklenen Senegalli yıldız için kulübüne ise herhangi bir kiralama bedeli ödenmeyecek.

Sekıdıka Hamlesi

Fırtına şimdi de sezonun ilk yarısında Eskişehirspor'da çok iyi bir performans ortaya koyarak 16 maçta 8 gol atıp, 2 asist yapan Jesse Sekidika'yı kadrosuna katmak istiyor.

Bir süredir Galatasaray'ın da ilgilendiği 1.74 boyundaki yıldızın sezon başından itibaren tüm maçlarını detaylı bir şekilde izleyen scout ekibi, oyuncunun gelişime açık olduğunu belirterek transferine onay verdi.

Eskişehirspor'dan alacaklarına karşılık sözleşmesini feshetme hakkı bulunmasına rağmen kulübüne para kazandırmak için bunu kullanmayan 23 yaşındaki Nijeryalı kanat oyuncusu ile ilgili birkaç gün içinde gelişme yaşanması bekleniyor. Sekidika, Es-Es ile toplamda 29 maça çıktı ve 14 gol atıp, 3 asist yaptı.
Editör: TE Bilisim